Γιουρόπα Λιγκ: Η Σεβίλλη πέταξε έξω την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ!

Η Μπάγερν Λεβερκούζεν επέστρεψε μετά από 21 χρόνια σε ημιτελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης.
Η φανταστική σεζόν που πραγματοποιεί ο Τσάμπι Αλόνσο στο προπονητικό του ντεμπούτο συνεχίζεται και στο Γιουρόπα Λιγκ με τις «Ασπιρίνες» να θριαμβεύουν 1-4 στις Βρυξέλλες επί της Σεντ Ζιλουάζ (πρώτος αγώνας 1-1) και να προκρίνονται στους «4», για πρώτη φορά μετά το 2002 όταν είχαν φτάσει έως τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ.
Εκεί, θα αντιμετωπίσει τη Ρόμα η οποία βρέθηκε με την... πλάτη στον τοίχο, όμως προκρίθηκε με 4-1 στην παράταση επί της Φέγενορντ. Σε μια επανάληψη του περσινού τελικού του Conference League, οι Ολλανδοί με «κληρονομιά» το 1-0 του πρώτου αγώνα, «πάγωσαν» το «Ολίμπικο» όταν ισοφάρισαν 1-1 με τον Παϊσάο στο 80'. Όμως ο Πάουλο Ντιμπάλα «λύτρωσε» τους γηπεδούχους στο 89' και στην παράταση ο Ελ Σααράουϊ και ο Πελεγκρίνι έστειλαν τους «Τζαλορόσι» στους ημιτελικούς.
Εκεί, φυσικά θα βρίσκεται και η «ειδική» του θεσμού, Σεβίλλη η οποία διέσυρε 3-0 τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο «Σάντσες Πιθχουάν». Ένα ματς που σημαδεύτηκε από τις τραγικές... γκάφες παικτών όπως ο Μαγκουάιρ και ο Ντε Χέα. Έτσι, οι Σεβιγιάνοι θα διεκδικήσουν το έβδομο τρόπαιό τους αντιμετωπίζοντας στους ημιτελικούς τη Γιουβέντους η οποία αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με τη Σπόρτινγκ στη Λισαβόνα και προκρίθηκε χάρη στη νίκη της 1-0 στο Τορίνο. Αγωνιώδης μέχρι το τέλος η ρεβάνς, με τον Κοάτες να χάνει πολύ μεγάλη ευκαιρία στο 88' για να στείλει το ματς στην παράταση. amna