Σαν σήμερα το 1998: Ο Πανιώνιος κατακτά το Κύπελλο Ελλάδος!

Χρυσή σελίδα έγραψε σαν σήμερα 29 Απριλίου το 1998, ο Πανιώνιος!
Η ομάδα της Νέας Σμύρνης επικράτησε με 1-0 του Παναθηναϊκού στο στάδιο «Καραϊσκάκη» και κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδος!
Αυτή ήταν η δεύτερη φορά που ο Πανιώνιος στεφόταν Κυπελλούχος Ελλάδος, με πρώτη το 1979, επίσης στο ίδιο γήπεδο, αλλά με αντίπαλο την ΑΕΚ.
Το τέρμα του τελικού, που έγινε παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κωστή Στεφανόπουλου, πέτυχε ο Δημήτρης Ναλιτζής με κεφαλιά στο 53ο λεπτό. Ο «μαέστρος» των Νεοσμυρνιωτών, Αντώνης Σαπουντζής, οργάνωσε μια εξαιρετική αντεπίθεση. Ο Φύσσας του ξανάδωσε την μπάλα, το «δεκάρι» του Πανιωνίου κοντρόλαρε με το στήθος αλλά νικήθηκε στο τετ-α-τετ από τον Βάντζικ. Η φάση όμως δεν τελείωσε. Ο Καμίτσης πήρε το ριμπάουντ, σέρβιρε στον Ναλιτζή και αυτός πέτυχε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης!
Πριν το παιχνίδι, ο Πανιώνιος ήταν το μεγάλο αουτσάιντερ. Είχε επιστρέψει στην Α' Εθνική εκείνη τη σεζόν, με οικονομικά προβλήματα και πάλευε για την παραμονή με υπηρεσιακό προπονητή τον Χρήστο Εμβολιάδη.
Όμως στο χορτάρι τα πράγματα εξελίχτηκαν διαφορετικά, το τρόπαιο πήγε στην Πλατεία για τα επινίκια, με τη Νέα Σμύρνη να μοιάζει μεθυσμένη πολιτεία με την τεράστια επιτυχία του συλλόγου!

Οι συνθέσεις:
Πανιώνιος (Χρήστος Εμβολιάδης): Στρακόσια, Βόκολος, Κατσιαμπής (78' Καρασαββίδης), Φύσσας, Μάντζιος, Ιωαννίδης, Μπουγάς, Σαπουντζής, Καμίτσης, Μένταν (65' Κάφαλης), Ναλιτζής (73' Βάσμπεργκ). 
Παναθηναϊκός (Βασίλης Δανιήλ): Βάντζικ, Αποστολάκης (65' Σιμπνιέφσκι), Κολιτσιδάκης, Γκούμας, Γ.Σ. Γεωργιάδης, Νικολαΐδης, Μίκλαντ (48' Μπασινάς), Κωνσταντινίδης, Βαζέχα, Αλεξούδης (54' Λυμπερόπουλος), Γ.Χ. Γεωργιάδης.

(Ο Νίκος Νικολάου, με 2 από τους πρωταγωνιστές της σπουδαίας επιτυχίας, τον Αντώνη Σαπουντζή και τον αρχηγό, Λεωνίδα Βόκολο)