Δεν χάνει με τίποτα ο ΠΑΣ Γιάννινα

Έναν μεταμορφωμένο, εξαιρετικό, ΠΑΣ Γιάννινα βλέπουμε στον 2ο γύρο του πρωταθλήματος.
Η ομάδα του Θανάση Στάικου παρουσιάζει θεαματική βελτίωση μετά την διακοπή της Σούπερ Λιγκ. Πολύ καλές εμφανίσεις, δεμένο σύνολο, ωραίο ποδόσφαιρο, πάθος, μαχητικότητα και ψυχή. Παρότι ορισμένα από τα πολύ βαριά της όπλα, όπως για παράδειγμα ο Πέδρο Κόντε, λείπουν για πολύ καιρό λόγω τραυματισμών, οι υπόλοιποι παίκτες της ομάδας, σε συνδυασμό με τις διορθωτικές κινήσεις που έγιναν βγάζουν ένα εντελώς διαφορετικό πρόσωπο.
Ο "Άγιαξ της Ηπείρου" στο 2ο γύρο ουσιαστικά, "αρνείται" να χάσει. Με απολογισμό 2 νίκες (ΑΕΚ, Λεβαδειακός), 8 ισοπαλίες (Ολυμπιακός, Λαμία, Παναιτωλικός, Ατρόμητος, ΟΦΗ, Ιωνικός, Αστέρας Τρίπολης, ΠΑΟΚ) και μόλις 1 ήττα (Παναθηναϊκός) η οποία κιόλας ήρθε με πέναλτι στο 95ο λεπτό, βλέπουμε ότι ο ΠΑΣ είναι εξαιρετικά δύσκολο να χάσει. Πλέον από τους 9 βαθμούς του πρώτου γύρου, έχει φτάσει στους 23 και μένουν δύο ματς μέχρι το τέλος της κανονικής διάρκειας, με Βόλο εντός και Άρη εκτός έδρας. Στόχος είναι η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συγκομιδή, για να έχει ευκολότερο έργο στα πλέι-άουτ.
Κλείνοντας πρέπει να πούμε και κάτι για τον Θανάση Στάικο. Έζησε μεγάλη αμφισβήτηση στον 1ο γύρο του πρωταθλήματος. Την εικόνα της ομάδας που βλέπουμε στον 2ο γύρο, πρέπει να την αποδώσουμε σε αυτόν και να του αποδώσουμε τα εύσημα, γιατί αυτός είναι ο μαέστρος του πολύ καλού συνόλου που βλέπουμε.