Γιαννίκογλου: «Βρήκαμε την ταυτότητά μας»

Πεπεισμένος πως με τη δουλειά που γίνεται στην ομάδα και τα νικηφόρα αποτελέσματα, μπορεί ο Πανσερραϊκός να διεκδικήσει τον μεγάλο στόχο της ανόδου εμφανίζεται ο Μάκης Γιαννίκογλου.
Αποτελεί εκ των πιο έμπειρων παικτών στο ρόστερ, βασικός κάτω από τα δοκάρια των «Λιονταριών» και έτοιμος να βάλει το λιθαράκι του προκειμένου η ομάδα να κυνηγήσει μέχρι τέλους το εισιτήριο για τη Σούπερ Λιγκ, ο Γιαννίκογλου μιλά για τα όσα άλλαξαν στις Σέρρες μετά το νωθρό ξεκίνημα, τα όσα ξεχωρίζει στην ομάδα του, για αντιπάλους, το κομμάτι «διαιτησία» αλλά και για την κορυφαία κατηγορία ποδοσφαίρου στη χώρα.
Αρχικά, για την πορεία του Πανσερραϊκού, ο πρώην τερματοφύλακας του ΠΑΣ Γιάννινα και της ΑΕΚ αναφέρει στο sdna.gr: «Πρώτα απ' όλα είναι πάρα πολύ νωρίς για συμπεράσματα, δεν έχουμε παίξει ούτε το 1/3 του πρωταθλήματος. Ξεκινήσαμε μουδιασμένα, μετά τα πρώτα τρία παιχνίδια είπαμε πως θέλουμε να γίνουμε ομάδα, να βρούμε την ταυτότητά μας. Δίνοντας ήδη επτά αγώνες, πιστεύω ότι την έχουμε βρει, σε συνδυασμό πάντα και από τα νικηφόρα αποτελέσματα. Προσωπικά εγώ αισθάνομαι παραγωγικός, θέλω να πηγαίνω μέρα με τη μέρα και οι στόχοι μου περνάνε μέσα από την ομάδα. Να καταφέρουμε να ανεβούμε κατηγορία και μετά έχει ο Θεός».

Ειδικότερα, για τα όσα άλλαξαν στη μακεδονική ομάδα με την έλευση του Παύλου Δερμιτζάκη στα τέλη του Νοέμβρη, ο Καβαλιώτης πορτιέρε δηλώνει: «Πολλές φορές όταν γίνεται αλλαγή προπονητή επιδρά θετικά, αυτό συνέβη και με μας. Έχουμε καλούς παίκτες, τα αρνητικά αποτελέσματα μας πείσμωσαν οπότε δεν υπήρχε άλλη λύση από το να βγάλουμε κατευθείαν αντίδραση με τον Παναθηναϊκό Β».

Ακολούθως, για το αν μπορεί να θέσει πλέον ξανά για τον Πανσερραϊκό ως στόχο την άνοδο και τους αντιπάλους που ξεχωρίζει στη δεύτερη τη τάξει κατηγορία, ο Μάκης Γιαννίκογλου υπογραμμίζει: «Εξ' αρχής στόχος μας ήταν και είναι η άνοδος. Γνωρίζαμε τις δυσκολίες αλλά δεν αλλάζει κάτι ως προς τον στόχο. Αντιμετωπίζουμε κάποιες ομάδες με βαριές φανέλες. Στα παιχνίδια που δώσαμε, θα ξεχώριζα τη Λάρισα, είδα ένα καλό σύνολο με νεαρούς παίκτες. Στο πρώτο ημίχρονο έπαιξαν ωραίο ποδόσφαιρο απέναντί μας. Βέβαια εμείς δώσαμε σε μία βδομάδα τρία παιχνίδια ενώ αυτοί δύο έχοντας μάλιστα μία μέρα παραπάνω ξεκούρασης. Θα αναφερθώ και στο παιχνίδι με τον Ηρακλή, θεωρώ ότι δεν είναι κριτήριο για μας καθώς ήμασταν πάρα πολύ κακοί. Η εικόνα του ματς μεγάλωσε τον αντίπαλο και μίκρυνε εμάς, πραγματικά δεν αξίζαμε να πάρουμε τίποτα. Αν παίζαμε ξανά το παιχνίδι τώρα, θα κερδίζαμε».

Ένα από τα πιο καυτά θέματα της πολύπαθης Σούπερ Λιγκ 2 είναι και η διαιτησία με τον ποδοσφαιριστή του Πανσερραϊκού να... αποκρούει κάθε κουβέντα που γίνεται περί εύνοιας της ομάδας του εντός των τεσσάρων γραμμών.
«H διαιτησία δεν μας επηρεάζει, οι παίκτες δεν έχουν κανέναν λόγο να ασχολούνται, προσωπικά μένουμε αμέτοχοι και αυτό θα συμβαίνει συνολικά. Γενικά η διαιτησία στην Ελλάδα αποτελεί εδώ και πολλά χρόνια ένα ευαίσθητο κομμάτι. Δεν θεωρώ πως έχουμε εύνοια, και εγώ μπορώ να πω ότι δεν πήραμε πέναλτι με τον Θεσπρωτό (σ.σ εντός 1-1 στην πρεμιέρα) ή πως δεν μέτρησε το γκολ του Κατσαντώνη αντίστοιχα με τον Ηρακλή (σ.σ εντός έδρας ήττα με 0-2 την 3η αγωνιστική».

Για φινάλε, ο Μάκης Γιαννίκογλου δίνει το σχόλιό του για τη Σούπερ Λιγκ στο sdna: «Βλέπουμε ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα με πολύ ποιοτικούς παίκτες. Ήρθαν σπουδαία ονόματα στις μεγάλες ομάδες, θα πάει μέχρι τέλους η διεκδίκηση του τίτλου. Ακόμη και ο Παναθηναϊκός έχασε βαθμούς στα τελευταία παιχνίδια εκτός προγράμματος», ανέφερε αρχικά για να προσθέσει: «Όλα αυτά έφεραν ακόμη πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, έρχεται και το ντέρμπι ΑΕΚ-Παναθηναϊκός, σε σύγκριση με άλλα χρόνια που ο τίτλος κρίνονταν νωρίς, φέτος βλέπουμε ένα ωραίο πρωτάθλημα με καλές ομάδες».