Ο Μάκης Γιαννίκογλου στο Campion.gr!

Ο τερματοφύλακας του ΠΑΣ Γιάννινα, Μάκης Γιαννίκογλου, λίγα 24ωρα πριν αποχωρήσει από την ομάδα και την πόλη των Ιωαννίνων, μίλησε αποκλειστικά στο Campion.gr! Ο υψηλόσωμος γκολκίπερ μίλησε για όλους και για όλα. Για τον ΠΑΣ, τον Χριστοβασίλη, τον Πετράκη, τους οπαδούς και τους άλλους τερματοφύλακες της ομάδας. Βεβαίως δεν μπορούσαμε να μην τον ρωτήσουμε για τον περυσινό υποβιβασμό του Ηρακλή στον οποίο αγωνιζόταν και την φετινή αλλαγή του κανονισμού, όπου η απάντηση που πήραμε ήταν δικαιολογημένα οργισμένη...

Μάκη εδώ και λίγα 24ωρα είναι πλέον οριστικό ότι δεν θα φοράς την φανέλα του ΠΑΣ Γιάννινα και την ερχόμενη σεζόν.
Ναι είναι γνωστό εδώ και λίγες ημέρες ότι δεν θα συνεχίσω στον ΠΑΣ Γιάννινα. Αποχωρώ σαν φίλος και ευχαριστώ την ομάδα για όλα. Μου έκανε μεγάλη τιμή και δεν έχω κανένα παράπονο από κανέναν. Κάθε άλλο. Ευχαριστώ τον κύριο Χριστοβασίλη και την οικογένειά του, τον κύριο Πετράκη, τον κύριο Νιαρχάκο και όλη την οικογένεια του ΠΑΣ. Είχα μια πολύ καλή συνεργασία με όλους, απλά για προσωπικούς λόγους δεν θα συνεχίσω στην ομάδα.

Ο ΠΑΣ φέτος έκανε ένα διάστημα 7 αγώνων χωρίς νίκη. Σε τι οφείλεται κατά την γνώμη σου αυτή η "κοιλιά";
Έχω πολύ καθαρή εικόνα από την ομάδα και θεωρώ ότι αυτή η "κοιλιά" ήταν καθαρά θέμα ατυχίας. Σε πολλά παιχνίδια, όπως πχ με τον Παναιτωλικό και την Λαμία, ήμασταν πολύ καλύτεροι αλλά δεν καταφέραμε να πάρουμε βαθμούς. Ήταν καθαρά θέμα συγκυριών, κακής ενέργειας εκείνο το διάστημα και δεν πήραμε τους βαθμούς που έπρεπε να πάρουμε. Επίσης ήμασταν ένα "κλικ" από το να κάνουμε το κάτι παραπάνω. Δεν έγινε και έτσι μείναμε πίσω στην βαθμολογία.




Ο ΠΑΣ άξιζε φέτος να τερματίσει σε παραπάνω θέση;
Μέχρι πριν το παιγνίδι με την Ξάνθη με μία νίκη θα διεκδικούσαμε την 5η θέση. Ήταν πολύ λεπτές οι ισορροπίες ανάμεσα σε 4-5 ομάδες και κατάφερε η Τρίπολη στο τέλος να πάρει την 5η θέση, αλλά ήταν καθαρά θέμα timing. Αν κάναμε μια νίκη μετά το ματς με τον Πλατανιά, θα πηγαίναμε ξεκάθαρα για Ευρώπη.

Μαζί με τον Βελλίδη και τον Περιστερίδη αποτελούσατε φέτος μία από τις καλύτερες τριάδες τερματοφυλάκων που είχε ποτέ ο ΠΑΣ Γιάννινα στην Ιστορία του. Πως ήταν η συνεργασία σου μαζί τους;
Εκτός από αυτά τα δύο παιδιά ήταν και άλλοι δύο πιτσιρικάδες, ο Παπαϊωάννου και ο Βενετικίδης. Πραγματικά υπήρχε τρομερή συνεργασία ανάμεσα σε όλους μας σε όλα τα επίπεδα. Και στις προσωπικές μας σχέσεις και στην προπόνηση, αλλά σε αυτό είναι υπεύθυνος και ο κύριος Τσελιόπουλος. Μεταξύ των τερματοφυλάκων υπήρχε φανταστικό κλίμα.


Οι προσωπικοί σου στόχοι και οι προσωπικές σου φιλοδοξίες για την συνέχεια;
Στο ποδόσφαιρο όλοι θέλουν να πηγαίνουν πιό πάνω, πιό ψηλά. Και γω δεν μπορώ να λείπω από αυτή την κατηγορία. Και γω σίγουρα θέλω να πάω πιό ψηλά, απλά έχω μάθει να πηγαίνω βήμα βήμα. Μέσα από τον ΠΑΣ Γιάννινα μου δόθηκε αυτή η ευκαιρία σε πολύ μεγάλο βαθμό. Χρωστάω πάρα πολλά στον ΠΑΣ Γιάννινα και τον κύριο Πετράκη. Πλέον σχεδιάζω το επόμενο βήμα μου με καθαρό μυαλό και μέσα στο επόμενο διάστημα θα ξέρω τι θα κάνω.

Φέτος είχαμε αλλαγή του κανονισμού των αδειοδοτήσεων και οι ομάδες που δεν παίρνουν άδεια δεν θα τιμωρούνται με υποβιβασμό. Πέρυσι που αγωνιζόσουν στον Ηρακλή ενώ εξασφαλίσατε την παραμονή σας στην κατηγορία μέσα στο γήπεδο, λόγω της μη αδειοδότησης της ομάδας πέσατε κατηγορία. Τελικά αυτό ήταν δίκαιο για τον Ηρακλή;
Αυτό είναι που εμένα προσωπικά και όχι μόνο, με πονάει πολύ. Αυτό είναι μία αλητεία σε βάρος του Ηρακλή. Ότι και να πω είναι λίγο. Είναι κάτι που μας πόνεσε πάρα πολύ όλους όσους ήμασταν στον Ηρακλή, γιατί ήμασταν όλοι μαζί μια παρέα που δεθήκαμε και αγαπήσαμε την ομάδα. Αυτό που λέω είναι πάρα πολύ ειλικρινές. Αυτό είναι μία αλητεία αλλά ηθικός αυτουργός ήταν αυτός ο πρόεδρος ο Παπαθανασάκης που ντρόπιασε τον Ηρακλή, ντρόπιασε τον ίδιο του τον εαυτό. Δυστυχώς οι τύχες του συλλόγου ανήκαν σε αυτόν τον ανίκανο άνθρωπο. Ο σύλλογος βρέθηκε σε αυτή την κατάσταση, αλλά επειδή είναι πάρα πολύ μεγάλη ομάδα πολύ γρήγορα ανέβηκε πλέον στη Φούτμπολ Λιγκ και εύχομαι μέσα από την καρδιά μου να έχει πάλι πρωταγωνιστικό ρόλο τα επόμενα χρόνια. Εύχομαι να είναι περαστικός και σε αυτή την κατηγορία και να γυρίσει γρήγορα στη Σούπερ Λιγκ. Ομάδες όπως ο Ηρακλής, ο Άρης, ο ΟΦΗ είναι ομάδες που έλειπαν τόσα χρόνια και τις χρειαζόμαστε για να αναβαθμιστεί το ποδόσφαιρο. Ο Ηρακλής έχει πάρα πολύ μεγάλη Ιστορία στο Ελληνικό ποδόσφαιρο.




Ένα σχόλιο για τον κύριο Πετράκη;
Ο κύριος Πέτράκης βρίσκεται τόσα χρόνια στον χώρο και έχει δώσει τις διαπιστεύσεις του. Είναι ένας πάρα πολύ καλός άνθρωπος. Εμένα δουλειά μου δεν είναι να τον κρίνω σαν προπονητή. Εγώ κρατάω το ότι είναι ένας πάρα πολύ καλός άνθρωπος και έχει βοηθήσει πάρα πολλά παιδιά. Έχει ανεβάσει τον ΠΑΣ Γιάννινα, έχει βάλει το λιθαράκι του και έχει καταφέρει πάρα πολλά πράγματα με την ομάδα. Τον ευχαριστώ από καρδιάς για την συνεργασία που είχαμε και για όλα.

Τι θες να ξεχάσεις και δεν θες να ξεχάσεις από την θητεία σου στον ΠΑΣ Γιάννινα;
Νομίζω αυτή η ερώτηση είναι λίγο περιττή, γιατί νομίζω ότι ξέρεις τι θέλω να ξεχάσω (χαμογελά). Σίγουρα θέλω να ξεχάσω εκείνα τα 2 λεπτά με τον Ατρόμητο. Ήταν τα πιό δύσκολα ποδοσφαιρικά λεπτά στην πορεία μου. Ήθελα να ανοίξει η Γη και να με καταπιεί στην κυριολεξία. Όμως μέσα από αυτές τις στιγμές πρέπει να βγαίνουμε πιό δυνατοί όλοι και γω την επόμενη μέρα αυτό έκανα.
Σχετικά με το τι δεν θέλω να ξεχάσω, δεν έχω ξεχωρίσει κάποια στιγμή. Κυρίως μου μένει το παιγνίδι μέσα στον Άρη που είχαμε μείνει με 10 παίκτες και είχαμε δεχθεί αρκετή πίεση, αλλά πήραμε την πρόκριση και το πανηγυρίσαμε όλοι μαζί. Ήταν μια όμορφη στιγμή. Αυτό κρατάω πιό πολύ.


Για τους φίλους του ΠΑΣ Γιάννινα και την πόλη των Ιωαννίνων τι έχεις να πεις;
Πέρασα καταπληκτικά ένα χρόνο. Είναι πολύ μεγάλη ομάδα ο ΠΑΣ και πολύ όμορφη η πόλη. Ένα μεγάλο ευχαριστώ και στην πόλη και στον κόσμο του ΠΑΣ ο οποίος είναι πάντα κοντά στην ομάδα και μου άρεσε πολύ αυτό. Η ατμόσφαιρα που δημιουργούν στο γήπεδο είναι φοβερή. Δεν παίξαμε ποτέ με άδειο γήπεδο, ούτε σε αγώνες Κυπέλλου πχ με τον Παναιγιάλειο. Δεν υπάρχει μουρμούρα και βγάζουν πολύ θετική ενέργεια στην ομάδα. Εγώ εισέπραξα μόνο θετικά πράγματα. Επίσης θέλω να τονίσω, και να τους ευχαριστήσω γι' αυτό, την στήριξη που είχα από όλους μετά το λάθος μου. Ένιωσα μεγάλη στήριξη από τον κόσμο και δυστυχώς δεν είχα την ευκαιρία να το ανταποδώσω. Είναι κάτι το οποίο το κρατάω πάντα μέσα μου και τους ευχαριστώ πολύ.
Επίσης σε όλους στην ομάδα μας είχε κάνει τρομερή εντύπωση ότι σε ένα ματς στη Λιβαδειά που είχε πάρα πολύ κρύο και είχανε ταξιδέψει μέχρι εκεί για να μας στηρίξουν. Δεχθήκαμε γκολ στο 91' και επειδή είχανε "ξυλιάσει" τα πόδια μας, επειδή είχαμε νεύρα και λόγω του σοκ από το γκολ, πήγαμε στα αποδυτήρια χωρίς να τους χαιρετήσουμε. Όμως μας είχε κάνει σε όλους τρομερή εντύπωση που είχαν ταξιδέψει μέχρι εκεί. Είχε χιόνια και πάγο και δεν ξέραμε και μεις αν θα ταξιδέψουμε.

Τόσο στο παρόν όσο και στο παρελθόν οι καλύτεροι τερματοφύλακες ήταν και είναι συνήθως οι ψηλοί. Όπως για παράδειγμα ο Σμάιχελ, ο Βαν Ντερ Σαρ, ο Νόιερ, ο Μπουφόν. Και συ είσαι ένας ψηλός τερματοφύλακας (1,89). Πόσο σημαντικό είναι το ύψος γι' αυτή την θέση; 
Τα τελευταία χρόνια ο τρόπος που "παίζεται" η θέση έχει αλλάξει. Τον άλλαξε ο Βαν Ντερ Σαρ και ο Νόιερ τον τελειοποίησε. Κατά την γνώμη μου οι κορυφαίοι τερματοφύλακες στον κόσμο αυτή την στιγμή είναι ο Ντε Χέα, ο Νάβας, ο Τερ Στέγκεν και ο Όμπλακ που είναι όλοι κάτω από 1,90.