Τζουκάνοβιτς για τον βαφτιστικό του, Μάρκο Μπάκιτς: «Του είπα να πάει κατευθείαν στον ΟΦΗ!»

Μεγάλη συνέντευξη παραχώρησε ο Ντράγκαν Τζουκάνοβιτς στον Athletic Radio 104,2 για τον βαφτιστικό του, Μάρκο Μπάκιτς, ανέλυσε τα χαρακτηριστικά και το στυλ του Μαυροβούνιου και εμφανίστηκε σίγουρος πως ο κόσμος του ΟΦΗ θα τον αγαπήσει και θα δεθεί μαζί του.

Αναλυτικά όσα είπε ο βετεράνος φορ του ΟΦΗ στον Athletic Radio 104,2:

Για την επικοινωνία που είχαν όταν ο ΟΦΗ έκανε την πρόταση στον Μπάκιτς: «Πριν κάποια χρόνια είχε πρόταση ξανά από την Ελλάδα, αν θυμάμαι καλά ήταν από την ΑΕΚ. Και τότε με είχε πάρει τηλέφωνο και με ρώτησε. Έτσι έγινε και τώρα. Μόλις του έγινε η πρόταση από τον ΟΦΗ με πήρε και μιλήσαμε. Του είπα αυτά που εγώ σκέφτομαι. Ότι ο ΟΦΗ είναι μία τεράστια ομάδα, με μεγάλη ιστορία, μία ομάδα που θέλει να γυρίσει πάλι στο σωστό δρόμο, μία ομάδα που θέλει να βγαίνει Ευρώπη. Του εξήγησα ότι είναι μία καλή ευκαιρία και για τον ίδιο για να κάνει μία τρομερή καριέρα σε μία ποδοσφαιρική χώρα όπως είναι η Ελλάδα».

Για το τι παίκτη παίρνει ο ΟΦΗ: «Ο Μάρκο ήταν ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα στο Μαυροβούνιο, το ξέρετε κι εσείς. Ήταν ένας από τους παίκτες που πραγματικά όλοι νόμιζαν ότι θα κάνει μεγάλη καριέρα και θα καταλήξει σε καμία Ρεάλ, Μίλαν. Όταν έφυγε και πήγε στο Τορίνο, μετά πήγε δανεικός στην Σπέτσια, μετά στην Φιορεντίνα. Ο Μάρκο έδειξε από μικρός ότι είναι μεγάλο ταλέντο, αλλά είχε δυστυχώς κάτι τραυματισμούς, μία εγχείρηση. Αυτό ήταν ένα εμπόδιο, αλλά δεν παύει να είναι ένας τρομερός παίκτης, με τρομερές ιδέες, με τεχνική πολύ καλή, παίζει και με τα δύο πόδια. Είναι ένας παίκτης που ξέρει μπάλα, μπορεί να βοηθήσει και κάθε προπονητής θέλει έναν τέτοιο παίκτη που να μπορεί να κάνει το κάτι παραπάνω. Έτσι είναι ο Μάρκο, δεν είναι όπως όλοι οι άλλοι».

Για το εάν είναι «8άρι»: «Είναι 8άρι ναι, είναι μεσοεπιθετικός. Είναι ο παίκτης που το αρέσει να είναι πιο κοντά στο τέρμα, μπορεί να σουτάρει, να βάλει γκολ, παίζει καλά με το κεφάλι όταν είναι μέσα στην περιοχή. Είναι ένας παίκτης που μπορεί να βοηθήσει την ομάδα, γιατί όπως είδα τον ΟΦΗ, γιατί τον παρακολουθώ, πραγματικά χρειάζεται κάτι τέτοιο. Αυτό του λείπει. Μοιάζει με το Νέιρα, είναι σαν τα παλιά 10άρια, ο μπαλαδόρος. Πρέπει να προσαρμοστεί, να γνωρίζει την φιλοσοφία του προπονητή και αν του δώσουν χρόνο θα κάνει καλά παιχνίδια με γκολ και ασίστ».

Για τον ΟΦΗ: «Ο ΟΦΗ θέλει να παίζει ωραία μπάλα και μόνο έτσι τον στηρίζει ο κόσμος. Ο κόσμος του ΟΦΗ ξέρει πολύ καλά μπάλα, δεν μπορείς να τον κοροϊδεύεις. Τα τελευταία χρόνια ο ΟΦΗ δεν είχε ομάδα που ευχαριστούσε τον κόσμο, δεν ήταν έτσι φτιαγμένη, σιγά σιγά φτιάχνεται η ομάδα και ο ΟΦΗ έχει μέλλον μπροστά».

Για το εάν θα αγαπήσει ο κόσμος τον Μπάκιτς: «Στον κόσμο του ΟΦΗ αρέσει ο παίκτης που έχει πάθος και που ξέρει μπάλα. Αυτός που τα δίνει όλα, που είναι παθιασμένος μέσα στο γήπεδο. Ο κόσμος του ΟΦΗ είναι διαφορετικός από τους άλλους στην Ελλάδα. Δεν έχω ζήσει άλλους φιλάθλους σαν του ΟΦΗ στην Ελλάδα. Είναι φίλαθλοι που ξέρουν μπάλα και ξέρουν να επιβραβεύουν. Μόνο ο ΠΑΟΚ νομίζω έχει κάτι αντίστοιχο, οι φίλαθλοί του μου αρέσουν».

Για την εμπειρία του Μπάκιτς: «Έχει μεγάλη εμπειρία γιατί έφυγε 18-19 χρονών τότε από το Μόγκρεν, την Μπούντβα από το Μαυροβούνιο για το Τορίνο και στη συνέχεια πήγε στην Τορίνο, στην Φιορεντίνα, στην Σπέτσια, στην Μπελενένσες, στην Ισπανία στην Β΄ κατηγορία. Από μικρός μπήκε στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Πολύ νέος μπήκε, έπαιζε και στην Εθνική ομάδα και πιστεύω ότι αν δεν είχε αυτούς τους τραυματισμούς θα έκανε πάρα πολύ μεγάλη καριέρα. Στην Φιορεντίνα έπαιζε αρκετά, του είχαν εμπιστοσύνη, αλλά τότε είχε και τον σοβαρό τραυματισμό, πήγε μετά στην Πορτογαλία και σιγά σιγά δεν πήγε όπως έπρεπε να πάει η καριέρα του. Στο Βέλγιο έκανε αρκετά παιχνίδια, έχει εμπειρία. Εμείς που τον ξέρουμε από μικρό ξέραμε ότι θα κάνει μεγάλη καριέρα, περιμέναμε ότι θα φτάσει μέχρι Γιουβέντους, Ρεάλ Μαδρίτης. Μετά από εμένα, πιστεύω ότι η χώρα περίμενε πολλά από αυτό τον παίκτη».

Για το τι είπε στον Μπάκιτς για τον ΟΦΗ: «Να πω την αλήθεια του είπα να πάρει κατευθείαν την βαλίτσα και να φύγει, να μην με ρωτάει για τον ΟΦΗ, απλά να πάει κατευθείαν. Έτσι έγινε η συνομιλία. Του είπα να μην ρωτάει τίποτα, να πάει στον ΟΦΗ κατευθείαν όπως είναι!»

Για το εάν θα έρθει στο Ηράκλειο να δει τον Μπάκιτς να φοράει τη φανέλα του ΟΦΗ: «Ελπίζω ότι κάποια στιγμή θα βρω τον χρόνο για να έρθω στο Ηράκλειο να δω τον ΟΦΗ και τον Μπάκιτς».

Για την φετινή πορεία του ΟΦΗ: «Δεν ξεκίνησε καλά η ομάδα, δεν είχε παίκτες, δεν ήταν πολύ καλή η μεταγραφική περίοδος. Νομίζαμε ότι θα έρθουν παίκτες και νομίζω ότι άργησε η ομάδα να κάνει μεταγραφές. Σιγά σιγά στρώνεται η ομάδα, και έχει περιθώρια να κάνει κάτι πολύ καλό. Με κάποιες κινήσεις που μπορεί να κάνει η διοίκηση, η ομάδα έχει περιθώρια να πάει μπροστά. Παίζει πιο δυνατά, είναι οργανωμένη. Είδα το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ. Αμυνόμασταν αλλά ήμασταν επικίνδυνοι όταν βγαίναμε στην επίθεση».

Για τον πανηγυρισμό του και εάν θα τον κάνει και ο Μπάκιτς αν σκοράρει: «Μιλήσαμε ξανά στο τηλέφωνο και μου είπε ότι τώρα έχει λίγο άγχος και ότι θέλει να με δικαιώσει. Του είπα να μην τρελαίνεται, αυτός είναι ο Μάρκο Μπάκιτς, εγώ είμαι ο Ντράγκαν Τζουκάνοβιτς, άλλοι παίκτες. Του είπα να είναι ελεύθερος, να παίζει όπως ξέρει και ο κόσμος θα σταθεί δίπλα του».