Λουτσιάνο Ντε Σόουζα για τον Πελέ: «Το Παγκόσμιο ποδόσφαιρο θρηνεί»

Ολόκληρη η Βραζιλία θρηνεί για τον χαμό του κορυφαίου ποδοσφαιριστή του πλανήτη, του «Μάγου της Μπάλας», του «μαύρου» διαμαντιού, του μεγάλου Πελέ.
Ανάμεσά τους και οι κορυφαίοι ποδοσφαιριστές της χώρας όπως ο Λουτσιάνο Ντε Σόουζα, ο οποίος έπαιξε ποδόσφαιρο για πολλά χρόνια και στην χώρα μας, στον Ολυμπιακό, τον ΠΑΣ Γιάννινα, τον ΠΑΟΚ την Ξάνθη και σε άλλες ομάδες.
Ο Λουτσιάνο Ντε Σόουζα αυτές τις ημέρες βρίσκεται στην Βραζιλία για να περάσει τις εορτές με την οικογένεια του. Προσωπικός φίλος του γιού του Πελέ, έχει επισκεφθεί στο παρελθόν το σπίτι του μάγου της μπάλας, ενώ τον έχει συναντήσει και το 1994 σαν παίκτης της Σάντος, όταν ο Πελέ ήταν ο πρόεδρος της ομάδας.
Ο Λουτσιάνο Ντε Σόουζα μίλησε στο iefimerida.gr για τον άνθρωπο, τον αθλητή, το παγκόσμιο φαινόμενο, που έφυγε χθες στα 82 του χρόνια. Χαρακτηριστικά αναφέρει: «Νομίζω ότι οι στιγμές από μόνες τους είναι πολύ δύσκολες. Τώρα που τελειώνει ο χρόνος είμαστε πάρα πολύ στεναχωρημένοι. Ελπίζαμε να ανακάμψει. Να γίνει καλά. Δεν περιμέναμε να φύγει τόσο γρήγορα. Δεν θέλαμε να μάθουμε ότι ο βασιλιάς του ποδοσφαίρου έχασε την μάχη. Όταν έφτασα πριν από λίγες ημέρες εδώ στην Βραζιλία μου έστειλε μήνυμα ο γιός του, ο οποίος είναι φίλος μου. Πίστευε και αυτός ότι για ακόμα μία φορά θα τα καταφέρει και θα βγει νικητής, αλλά δυστυχώς δεν τα κατάφερε. Το Παγκόσμιο ποδόσφαιρο θρηνεί».

«Ο Πελέ που γνώρισα»
Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής φέρνει στην μνήμη του τις στιγμές που συναντήθηκε με τον Πελέ όταν αυτός ήταν πρόεδρος της Σάντος και ο ίδιος ποδοσφαιριστής.
Όπως λέει: «Δεν τον πρόλαβα μέσα στα γήπεδα, αλλά τον έζησα στην Σάντος το 1994, όπου ήταν πρόεδρος και εγώ αθλητής. Είχα πάει και στο σπίτι του εκείνη την περίοδο. Νομίζω ότι ολόκληρη η Βραζιλία κλαίει σήμερα. Είμαι πολύ στεναχωρημένος και εύχομαι να ξεκουραστεί. Αυτό που θυμάμαι περισσότερο από τον άνθρωπο Πελέ ήταν η ταπεινότητα του. Όσες φορές και να τον είδα και στη Σάντος αλλά και όταν ήρθε στην Ελλάδα το 2005 στην Ξάνθη ήταν ένας άνθρωπος ταπεινός και απίστευτα φιλικός. Αυτό θα κρατήσω για πάντα μέσα μου. Το χαμόγελό του και την ταπεινότητά του, παρά το γεγονός ότι ανήκε στη σφαίρα του μύθου. Του εύχομαι καλό παράδεισο».

«Όλοι πηγαίνουν στο νοσοκομείο»
Όπως λέει ο Λουτσιάνο Ντε Σόουζα χιλιάδες Βραζιλιάνοι πηγαίνουν στο νοσοκομείο του Σάο Πάολο για να αποχαιρετήσουν τον θρυλικό Πελέ. Χαρακτηριστικά: «Όλοι εδώ ασχολούνται με τον χαμό του Πελέ. Όλοι τώρα πηγαίνουν προς το νοσοκομείο που είναι το σώμα του για να αφήσουν λίγα λουλούδια. Οι τηλεοράσεις όλη την ημέρα μεταδίδουν αφιερώματα για τον Πελέ. Έφυγε ο Μαραντόνα. Έφυγε και ο Πελέ. Το Παγκόσμιο ποδόσφαιρο είναι φτωχότερο. Αυτό δεν μπορεί να αλλάξει».