Μουντιάλ: Το Μαρόκο πέταξε έξω την Πορτογαλία του Ρονάλντο

Το Μαρόκο έδωσε συνέχεια στο όνειρο, αφού μετά την Ισπανία στη φάση των «16» απέκλεισε και την Πορτογαλία στα προημιτελικά και προκρίθηκε στην ημιτελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ.
Η εκπληκτική ομάδα του Βαλίντ Ρεκρέγκι, η οποία άφησε εκτός συνέχειας δύο από τα φαβορί και μάλιστα τις δύο ομάδες της Ιβηρικής χερσονήσου, νίκησε με 1-0 κι έγινε η πρώτη αφρικανική ομάδα στην Ιστορία που φτάνει ως την τετράδα ενός Μουντιάλ.
Αυτό το πέτυχε χάρη στο γκολ του Γιουσέφ Εν-Νεσίρι, ο οποίος στο 42ο λεπτό έκανε άλμα λίγο πιο κάτω από τον… Θεό και με κεφαλιά τιμώρησε τη φλύαρη και με ανούσια υπεροχή ομάδα του Φερνάντο Σάντος και, βεβαίως, τη «βόλτα» του Ντιόγκο Κόστα στην περιοχή του, στη σέντρα του Γιαχία Ατιά-Αλάχ.
Η Πορτογαλία δεν κατάφερε σε ολόκληρο το παιχνίδι να διασπάσει την άμυνα του Μαρόκο, αν και ο Μπρούνο Φερνάντες πλησίασε στην ισοφάριση με ένα σουτ στο δοκάρι, λίγο μετά το γκολ του Μαρόκο.
Ο Κριστιάνο Ρονάλντο ήταν στον πάγκο και μπήκε στο παιχνίδι έξι λεπτά μετά την έναρξη του β΄ ημιχρόνου, αλλά δεν κατάφερε να βοηθήσει την ομάδα του να αποφύγει την ήττα, καθώς ήταν εντελώς ακίνδυνος. Ακίνδυνος και αξιοθρήνητος μαζί με τον εμετικό Πέπε.
Το Μαρόκο, που συνεχίζει να ονειρεύεται, θα παίξει για ένα εισιτήριο στον τελικό με το νικητή της αναμέτρησης ανάμεσα στην Αγγλία και την Γαλλία.
Απών από τον ημιτελικό ωστόσο θα είναι ο Ουαλίντ Τσεντίρα, ο οποίος αποβλήθηκε μετά από δύο συνεχείς κίτρινες κάρτες που δέχθηκε στις καθυστερήσεις. naftemporiki.gr