Η Γαλλία απέκλεισε την Αγγλία

Για ακόμη μία μεγάλη διοργάνωση, η Αγγλία δεν κατάφερε να δικαιώσει τις προσδοκίες...
Η ομάδα του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ αποκλείστηκε από τη Γαλλία, χάνοντας με 2-1. Ο Τσουαμενί έβαλε μπροστά τους «Μπλε» του Ντιντιέ Ντεσάμπ με ένα μακρινό σουτ μετά από 17 λεπτά αγώνα, αλλά ο Άγγλος αρχηγός Χάρι Κέιν ισοφάρισε με πέναλτι στο 54ο λεπτό, μετά από φάουλ του Γάλλου σκόρερ στον Μπουκάγιο Σάκα.
Στο 78' ωστόσο ο Ζιρού πρόλαβε τον Χάρι Μαγκουάιρ στη σέντρα του Αντουάν Γκριεζμάν κι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Τζόρνταν Πίκφορντ για το 2-1 με το τέταρτο γκολ του στο Μουντιάλ.
Το παιχνίδι είχε όμως ακόμη συγκινήσεις, καθώς στο 81' η ομάδα του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ κέρδισε και δεύτερο πέναλτι, για ένα ανόητο μαρκάρισμα-δώρο του Τεό Ερναντές στον Μέισον Μάουντ.
Οι ελπίδες της Αγγλίας να επιστρέψουν ξανά σε ίσους όρους αγώνα δημιουργήθηκαν όταν ο Κέιν έστησε στο 84' ξανά την μπάλα στην άσπρη βούλα, μόνο που αυτή τη φορά δεν βρήκε τα δίχτυα του Ούγκο Λιορίς αλλά, μάλλον, κάποιον δυστυχή στην εξέδρα…
Η Γαλλία θα παίξει την προσεχή Τετάρτη για μια θέση στον τελικό με το Μαρόκο.
Αυτός ήταν ο αποκλεισμός νούμερο 7 για την Αγγλία στα προημιτελικά Μουντιάλ (1954, 1962, 1970, 1986, 2002, 2006, 2022). Περισσότερες από κάθε άλλη ομάδα στην Ιστορία του θεσμού!