Πάνω από 4 εκ. Αργεντίνοι υποδέχθηκαν τους Παγκόσμιους Πρωταθλητές στο Μπουένος Άιρες!

Η Αργεντινή γιόρτασε την κατάκτηση του Μουντιάλ 2022 και πάνω από 4 εκατομμύρια κόσμος ξεχύθηκε στους δρόμους του Μπουένος Άιρες για την παρέλαση των θριαμβευτών!
Το Μπουένος Άιρες κατοικείται από περίπου 15.000.000 κόσμο και σύμφωνα με την Ole που επικαλείται επίσημα στοιχεία, περίπου το ένα τρίτο βρέθηκε στους δρόμους της πρωτεύουσας της Αργεντινής!
Ο Οβελίσκος και οι κεντρικές λεωφόροι της πόλης πλημμύρισαν από κόσμο που περίμεναν το πούλμαν της Εθνικής ομάδας για να αποθεώσουν τα είδωλά τους.
Η Εθνική Αργεντινής από το πρωί της Τρίτης βρίσκεται πλέον στα πάτρια εδάφη. Το αεροπλάνο της παγκόσμιας πρωταθλήτριας προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Εσέισα στις 7:23 (2:23 τοπική ώρα) και πρώτος με το τρόπαιο του Μουντιάλ στην αγκαλιά του κατέβηκε ο μυθικός Λιονέλ Μέσι, έχοντας στο πλευρό του τον προπονητή της ομάδας, Λιονέλ Σκαλόνι. Αμέσως μετά την προσγείωση δύο οχήματα της πυροσβεστικής δημιούργησαν με ρίψεις νερού μία αψίδα.
Στη συνέχεια το σύνολο της «Αλμπισελέστε» επιβιβάστηκε σε ανοιχτό λεωφορείο και ξεκίνησε την πορεία του για την πλατεία Οβελίσκου, όπου είναι το ραντεβού με τον κόσμο για να γιορτάσουν όλοι μαζί την κατάκτηση του Μουντιάλ.
Καθόλη την διάρκεια της διαδρομής, εκστασιασμένο πλήθος σταματά το λεωφορείο για να αποθεώσει τους ποδοσφαιριστές. Εκατοντάδες χιλιάδες κόσμος βρίσκεται στους δρόμους παρά το προχωρημένο της ώρας για να δείξει την λατρεία του στον Μέσι και την παρέα του.
Η Τρίτη 20/12 είχε κηρυχθεί εθνική αργία από την κυβέρνηση της χώρας, ώστε όλοι να μπορέσουν να δώσουν το παρών στη πλατεία Οβελίσκου. (naftemporiki, sport24)