Σαν σήμερα το 1997: Ο κανονικός Ρονάλντο κατακτά την πρώτη του "Χρυσή Μπάλα"

Μια χρονιά στη Μπαρσελόνα ήταν αρκετή για να βοηθήσει τον Ρονάλντο, πίσω στο 1997, να κατακτήσει την πρώτη από τις δύο "Χρυσές Μπάλες" που πήρε στην καριέρα του! Τα γκολ που αποτέλεσαν... ρεκόρ μέχρι και το 2011 και η άμεση μεταγραφή στην Ίντερ.
Από την Αϊντχόφεν, με την οποία άρχισε να κάνει ακόμα πιο ισχυρό το όνομά του στην... ποδοσφαιρική πιάτσα, με τα 66 γκολ σε 70 συμμετοχές, πήρε το αεροπλάνο για Βαρκελώνη και τη Μπαρσελόνα, το καλοκαίρι του 1996.
«Είναι τόσο σπουδαίος που δεν χωράει στο πρωτάθλημά μας...» ανέφεραν οι Ολλανδοί δημοσιογράφοι εντυπωσιασμένοι από το ταλέντο και την τρομερή σχέση του Ρονάλντο με τα δίχτυα. Μάλιστα, η μεταγραφή του στους «Μπλαουγκράνα» κόστισε τότε 22 εκατ. ευρώ! Η πρώτη του σεζόν ήταν βγαλμένη από το καλύτερο ποδοσφαιρικό παραμύθι. Σε 51 ματς, 47 γκολ (ρεκόρ αγωνιστικής περιόδου για τους Καταλανούς που διατηρήθηκε μέχρι να το σπάσει ο Λιονέλ Μέσι το 2011), Κύπελλο Ισπανίας και Κύπελλο Κυπελλούχων κι αμέσως μετακόμιση στο Μιλάνο για λογαριασμό της Ίντερ.
Εκεί, συνέχισε τα μαγικά του και η υποψηφιότητά του για τη "Χρυσή Μπάλα" του 1997 είχε γίνει πλέον τέτοια που τον έχρισαν αδιαφιλονίκητο φαβορί για την κατάκτηση του βραβείου, όπως κι έγινε, τέτοια μέρα, 23 του Δεκέμβρη, πριν από 25 χρόνια...
ΠΗΓΗ: gazzetta.gr