Κλήρωση Ευρωπαϊκών Κυπέλλων

Πραγματοποιήθηκαν σήμερα οι κληρώσεις των επόμενων φάσεων των Ευρωπαϊκών Κυπέλλων.

Τσάμπιονς Λιγκ

Ένα από τα... «κλασικά» ζευγάρια του τελικού (Λίβερπουλ-Ρεάλ Μαδρίτης) θα συναντηθεί αρκετά... πρόωρα αυτή τη φορά, ενώ το άλλο ντέρμπι είναι ανάμεσα στους φιναλίστ της διοργάνωσης το 2020.
Να σημειωθεί πως οι «Κόκκινοι» με τη Ρεάλ είχαν συνθέσει το ζεύγος του περυσινού τελικού (Παρίσι, 28/5/2022), ενώ Μπάγερν και Παρί ΣΖ είχαν συναντηθεί στον τελικό της 23ης Αυγούστου 2020 στη Λισαβόνα.
Οι υπόλοιπες συναντήσεις είναι ισορροπημένες αλλά με φαβορί, ωστόσο το μεγάλο ερώτημα είναι η κατάσταση που θα εμφανιστούν οι σύλλογοι μετά την επανέναρξη στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, που θα διακοπεί για μεγάλο διάστημα λόγω του Παγκοσμίου Κυπέλλου.
Οι πρώτοι αγώνες θα διεξαχθούν στις 14, 15, 21 και 22 Φεβρουαρίου και οι «επαναληπτικοί», στις 7, 8, 14 και 15 Μαρτίου.

Τα ζευγάρια της φάσης των «16»:

Λειψία-Μάντσεστερ Σίτι
Μπριζ-Μπενφίκα
Λίβερπουλ-Ρεάλ Μαδρίτης
Μίλαν-Τότεναμ
Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Νάπολι
Μπορούσια Ντόρτμουντ-Τσέλσι
Ίντερ-Πόρτο
Παρί ΣΖ-Μπάγερν Μονάχου

Γιουρόπα Λιγκ

Το ζευγάρι που κάλλιστα θα μπορούσε να είναι εκείνο του τελικού ανέδειξε η κλήρωση για τα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ και κάποια από τις δύο σπουδαίες ομάδες θα αποχαιρετήσει νωρίς την Ευρώπη.
Η Μπαρσελόνα θα «συγκρουστεί» με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για μια θέση στους «16» της δεύτερης τη τάξει Ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης, με τον ηττημένο να λέει πρόωρο αντίο στην Ευρώπη.
Στην κληρωτίδα της ΟΥΕΦΑ, στη Νιόν της Ελβετίας, μπήκαν οι οκτώ ομάδες που κατετάγησαν δεύτερες θέση στη φάση των ομίλων της διοργάνωσης και οι οκτώ ομάδες που κατέλαβαν την τρίτη θέση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.
Τα πρώτα παιχνίδια θα διεξαχθούν στις 16 Φεβρουαρίου και τα δεύτερα μία εβδομάδα αργότερα (23/02). Οι νικητές θα προκριθούν στη φάση των «16» (09-16/3), η κλήρωση της οποίας θα γίνει στις 24 Φεβρουαρίου.

Τα ζευγάρια των «νοκ άουτ» στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ:

Μπαρσελόνα (Ισπανία)-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Αγγλία)
Γιουβέντους (Ιταλία)-Ναντ (Γαλλία)
Σπόρτινγκ Λισαβόνας (Πορτογαλία)-Μίντζιλαντ (Δανία)
Σαχτάρ Ντόνετσκ (Ουκρανία)-Ρεν (Γαλλία)
Άγιαξ (Ολλανδία)-Ουνιόν Βερολίνου (Γερμανία)
Μπάγερ Λεβερκούζεν (Γερμανία)-Μονακό (Γαλλία)
Σεβίλλη (Ισπανία)-Αϊντχόφεν (Ολλανδία)
Σάλτσμπουργκ (Αυστρία)-Ρόμα (Ιταλία)

Europa Conference League

Η ΑΕΚ Λάρνακας κληρώθηκε με την ουκρανική Ντνίπρο, που θα επιστρέψει στην Κύπρο καθώς στο πλαίσιο του 5ου ομίλου της διοργάνωσης ήταν αντίπαλος του Απόλλωνα Λεμεσού.
Μετά από το Τσάμπιονς Λιγκ και το Γιουρόπα Λιγκ, διενεργήθηκε το μεσημέρι στη Νιόν της Ελβετίας και η κλήρωση για τους νοκ άουτ αγώνες στα πλέι οφ του Conference League, για να αναδειχθούν οι σύλλογοι που θα προκριθούν στους «16» της διοργάνωσης.
Στην κληρωτίδα μπήκαν οι οκτώ ομάδες που κατάκτησαν τη δεύτερη θέση στη φάση στους ομίλους της διοργάνωσης, ενώ άλλες τόσες προέρχονται από τις τρίτες των γκρουπ στο Γιουρόπα Λιγκ.
Οι νικητές των οποίων θα προκριθούν στη φάση των «16», όπου περιμένουν οι ομάδες που κατάκτησαν τις πρώτες θέσεις στους ομίλους τους. Τα πρώτα παιχνίδια θα διεξαχθούν στις 16 Φεβρουαρίου και τα δεύτερα μία εβδομάδα αργότερα (23/02).
Η κλήρωση για τη φάση των «16» (09 και 16/03) θα πραγματοποιηθεί στις 24 Φεβρουαρίου.

Τα ζευγάρια των «νοκ άουτ» στα πλέι οφ του Europa Conference League: 

Καραμπάχ (Αζερμπαϊτζάν)-Γάνδη (Βέλγιο)
Τραμπζονσπόρ (Τουρκία)-Βασιλεία (Ελβετία)
Λάτσιο (Ιταλία)-Κλουζ (Ρουμανία)
Μπόντο Γκλιμτ (Νορβηγία)-Λεχ Πόζναν (Πολωνία)
Μπράγκα (Πορτογαλία)-Φιορεντίνα (Ιταλία)
ΑΕΚ Λάρνακας (Κύπρος)-Ντνίπρο (Ουκρανία)
Σερίφ Τιράσπολ (Μολδαβία)-Παρτιζάν (Σερβία)
Λουντογκόρετς (Βουλγαρία)-Άντερλεχτ (Βέλγιο)
naftemporiki.gr