Παρί ΣΖ: «Ζημιά» 370 εκατ. ευρώ την περασμένη σεζόν

Η Παρί Σεν-Ζερμέν είχε «ζημιά» 370 εκατομμυρίων ευρώ την περασμένη σεζόν, σύμφωνα με την «L' Équipe», ποσό που εξηγείται με το νέο συμβόλαιο που υπέγραψε o Κιλιάν Εμπαπέ για τα επόμενα τρία χρόνια, και σύμφωνα με τη «Le Parisien», είναι 630 εκατομμύρια ευρώ, ποσό που αρνήθηκε η πρωταθλήτρια Γαλλίας.
Συγκεκριμένα, περίπου το ένα τρίτο έχει ήδη ενσωματωθεί στις δαπάνες 2021-2022, έχοντας σχετική έγκριση της UEFA.
Πέρα από την ενσωμάτωση μέρους των μελλοντικών αποδοχών του Εμπαπέ, συνολικά οι μισθοί των παικτών της Παρί Σεν-Ζερμέν  είναι περίπου 600 εκατομμύρια ευρώ, με τα οποία ο προϋπολογισμός ξεπέρασε το ένα δισεκατομμύριο ευρώ.
Η πρωταθλήτρια Γαλλίας είχε έσοδα ρεκόρ με 700 εκατ. ευρώ, ενώ κατά το τρέχον οικονομικό έτος, τα έσοδα αυτά θα πρέπει να αυξηθούν και πάλι και να υπερβούν το όριο των 800 εκατομμυρίων.
Οι απώλειες της σεζόν 2021-2022 επέφεραν ποινή από την UEFA επίσημα 65 εκατομμυρίων ευρώ. Καθώς όμως 55 εκατομμύρια εξαιρέθηκαν από τη συμμόρφωση (εκτός από περίπτωση υποτροπής), το πρόστιμο  περιορίστηκε στα 10 εκατομμύρια ευρώ, μετά από διαπραγμάτευση των δύο πλευρών.
Βάσει αυτής της συμφωνίας, η Παρί ΣΖ θα πρέπει να προσαρμόσει τους λογαριασμούς της τις επόμενες τρεις σεζόν μέχρι το καλοκαίρι του 2025, κάτι που στην πράξη θα σημαίνει μέγιστο έλλειμμα 60 εκατομμυρίων ευρώ σε καθαρά έσοδα.
Επιπλέον, το βάρος του μισθολογικού κόστους θα πρέπει να μειωθεί σταδιακά και να μην υπερβαίνει το 70% του εισοδήματος από το 2025-2026.
Ο Γαλλικός σύλλογος έχει επίσης δεσμευτεί να αναφέρει στην UEFA κάθε έξι μήνες την εξέλιξη της κατάστασής του με «ενδιάμεσους οικονομικούς στόχους». amna.gr