Σαν σήμερα πριν 30 χρόνια το ντεμπούτο του Μπέκαμ με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Αν και οι περισσότεροι θυμούνται το ντεμπούτο του Ντέιβιντ Μπέκαμ με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην Πρέμιερ Λιγκ, ο Άγγλος είχε φροντίσει να αγωνιστεί με τη φανέλα της, πολύ νωρίτερα.
Σαν σήμερα, πριν 30 χρόνια, ο Ντέιβιντ Μπέκαμ πήρε το βάπτισμα του πυρός, πραγματοποιώντας την πρώτη του συμμετοχή με την πρώτη ομάδα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Τα υπόλοιπα είναι ιστορία...
Πριν 30 χρόνια λοιπόν και συγκεκριμένα στις 23/09 του 1992, ο 17χρονος τότε Μπέκαμ μπήκε ως αλλαγή στο 2ο ημίχρονο του πρώτου αγώνα των «Κόκκινων Διαβόλων» απέναντι στη Μπράιτον, για τη 2η φάση του Λιγκ Καπ, αντικαθιστώντας τον Αντρέι Καντσέλσκις.
Αυτό θα ήταν το πρώτο και το μοναδικό παιχνίδι του «Μπεκς» με την πρώτη ομάδα της Γιουνάιτεντ τη σεζόν 1992-93, στην οποία δεν αγωνίστηκε μέχρι το 1994, όταν και είχε παραχωρηθεί ως δανεικός στην Πρέστον.
Το ντεμπούτο του Μπέκαμ στην Πρέμιερ Λιγκ με την κόκκινη φανέλα έγινε στις 2 Απριλίου του 1995, στην ισοπαλία κόντρα στη Λιντς.
Η συνέχεια γνωστή. Έξι πρωταθλήματα, δύο κύπελλα και ένα Τσάμπιονς Λιγκ ο απολογισμός του, πριν μεταγραφεί στη Ρεάλ Μαδρίτης το 2003. 115 συμμετοχές και 17 γκολ στην εθνική Αγγλίας, της οποίας αποτέλεσε και αρχηγός.
ΠΗΓΗ: Σπορ FM