Η Λίβερπουλ κατέκτησε το Κομιούνιτι Σιλντ, 3-1 την Μάντσεστερ Σίτι

Η Λίβερπουλ ήταν η θριαμβεύτρια του φετινού Κομιούνιτι Σιλντ, καθώς νίκησε την Μάντσεστερ Σίτι με 3-1 στην αναμέτρηση που έγινε στο Λέστερ (στο Γουέμπλεϊ θα γίνει την Κυριακή ο τελικός του Euro γυναικών).
Έτσι, η Λίβερπουλ κατέκτησε το 16ο τρόπαιο του Κομιούνιτι Σιλντ (ή Τσάριτι Σιλντ, όπως ονομαζόταν παλιότερα η διοργάνωση), θριαμβεύοντας επί της Μάντσεστερ Σίτι, στην 100ή «έκδοση» της διοργάνωσης, και ξεκίνησε με το... δεξί τη σεζόν, στέλνοντας από νωρίς «μήνυμα» στη μεγάλη αντίπαλό της. Οι Αλεξάντερ-Άρνολντ, Σαλάχ (με πέναλτι) και Νούνιες σημείωσαν τα γκολ της ομάδας του Γιούργκεν Κλοπ, ο Άλβαρεζ ισοφάρισε προσωρινά για τη Σίτι.
Οι 6 φορές Πρωταθλητές Ευρώπης ξεκίνησαν τον αγώνα στα «κόκκινα» και μόλις στο 4' ο Σαλάχ πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του από τα δεξιά, μπήκε στην περιοχή και πλάσαρε από καλή θέση, στην εξωτερική πλευρά της εστίας της Μάντσεστερ Σίτι. 
Στο 21' ο Αιγύπτιος άσος «έσπασε» στην μπάλα στον Αλεξάντερ-Άρνολντ ο οποίος σούταρε εκτός περιοχής, με την μπάλα να κοντράρει λίγο και στο κεφάλι του Άκε, να αλλάζει πορεία και να καταλήγει στα δίχτυα για το 1-0 των "Ρεντς". 
Στο 40' ο Μαχρέζ μπήκε από τα δεξιά, έκανε το πλασέ με το αριστερό αλλά και πάλι ο Άντριαν ήταν εκεί και απομάκρυνε τη μπάλα. Ο γκολκίπερ της Λίβερπουλ «νίκησε» τον Αλγερινό επιθετικό και στο πρώτο λεπτό του δευτέρου μέρους, ενώ στο  64' ο Νούνιες βγήκε στο τετ-α-τετ με τον Έντερσον (έπειτα από ασίστ του Χέντερσον), όμως ο Βραζιλιάνος γκολκίπερ «νίκησε» τον Ουρουγουανό επιθετικό, αποκρούοντας με το... κεφάλι!
Η Σίτι έφτασε στην ισοφάριση στο 70'. Ο Άντριαν «νίκησε» από κοντά τον Φόντεν, όμως ο Άλβαρεζ που... καιροφυλαχτούσε έκανε το 1-1, με το τέρμα του να κατακυρώνεται δύο λεπτά αργότερα, έπειτα από τον σχετικό έλεγχο στο VAR.
Η Λίβερπουλ αντέδρασε άμεσα και στο 83' κέρδισε πέναλτι, όταν από την κεφαλιά του Νούνιες μέσα απ' τη μικρή περιοχή, ο Άκε έδιωξε με το χέρι. Ο διαιτητής Πόουσον τσέκαρε τη φάση στο βίντεο κι έδειξε την «εσχάτη των ποινών» με τον Σαλάχ να ευστοχεί απ' τα έντεκα μέτρα, κάνοντας το 2-1 για τη Λίβερπουλ.
Το... κερασάκι στην τούρτα της νίκης της Λίβερπουλ έβαλε ο Νούνιες με κεφαλιά-ψαράκι στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων, έπειτα από ασίστ του Ρόμπερτσον με το κεφάλι. Στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων ο Χάαλαντ απ' τα τρία μέτρα... κατάφερε να στείλει την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι κι άουτ, με τον Αντριάν εξουδετερωμένο. amna