Δεν χάλασε το πάρτι η βαριά ήττα από τον Άρη!

Μία σεζόν που θα μείνει χαραγμένη στη μνήμη των φιλάθλων του ΠΑΣ Γιάννινα έλαβε τέλος.
Λίγο άδοξα βέβαια, καθώς η ομάδα γνώρισε και τρίτη βαριά ήττα, με τον Άρη να επικρατεί με 3-0 στους "Ζωσιμάδες", όμως οι τρεις τελευταίες αγωνιστικές στις συνθήκες εξπρές που έγιναν και με τα προβλήματα που υπήρχαν δεν μπορούν να σβήσουν την προσπάθεια 33 αγωνιστικών.
Πάνω απ’ όλα το σημερινό ματς ήταν μία ποδοσφαιρική γιορτή με φιλάθλους και των δύο ομάδων, κάτι που είχαμε να ζήσουμε μία διετία. Εξαιρετικό το κλίμα στις κερκίδες, μηδέν αντεγκλήσεις και μάλιστα στο τέλος φίλοι του ΠΑΣ χειροκρότησαν τους 700 φίλους του Άρη που ήρθαν από την Θεσσαλονίκη.
Όμως η γιορτή είχε πάνω απ’ όλα κλίμα συγκίνησης. Παίκτες όπως οι Σάλιακας, Περέα, Λοντίγκιν αποθεώθηκαν από τον κόσμο, ενώ το ίδιο έγινε και με τον Ηρακλή Μεταξά, που χειροκροτήθηκε απ’ όλο το γήπεδο, έστω κι αν υπήρχαν κάποιοι λίγοι που θεωρούσαν ότι ήταν "φάουλ" να αποχωρήσει από την ομάδα. Προς το παρόν, βέβαια, αν δεν κάνει επισήμως την κίνηση πληρωμής της ρήτρας ο Αστέρας, δεν μπορεί να ειπωθεί κάτι με βεβαιότητα για το θέμα προπονητή.
Όμορφες στιγμές στο τέλος και με τον Περέα να παίρνει κι αυτός ένα καπνογόνο και να κατευθύνεται προς τον κόσμο και να πανηγυρίζει αγκαλιά με όσους φιλάθλους είχαν μπει στο γήπεδο να πάρουν κάποια φανέλα ως "λάφυρο" της φετινής σεζόν.
Ενώ αρκετά λεπτά μετά το τέλος του αγώνα, ο Λοντίγκιν επέστρεψε στη μεγάλη κερκίδα και μοίρασε πάρα πολλά γάντια σε όσα παιδάκια είχαν απομείνει εκείνη την ώρα στην κερκίδα.
Οι παραπάνω εικόνες, είναι το επισφράγισμα μίας σπουδαίας χρονιάς και μίας σπουδαίας ομάδας που ο κόσμος την αγάπησε και τη στήριξε στο μέτρο του δυνατού, λόγω και των κατά καιρούς περιορισμών που επέφερε η πανδημία.
Αγωνιστικά, ο Άρης μπήκε με κεκτημένη ταχύτητα από την νίκη επί της ΑΕΚ που τον βγάζει Ευρώπη και έκανε εντυπωσιακό ξεκίνημα. Στο 8' προηγήθηκε με τον Φαμπιάνο και στο 22' ο Καμαρά έκανε το 0-2.
Στην επανάληψη ο ρυθμός έπεσε, αλλά ο Άρης βρήκε ένα ακόμα γκολ με τον Εμπακατά στο 81', παρά τις προσπάθειες των παικτών του Μεταξά για το γκολ της τιμής.
Η σεζόν κλείνει, οι παίκτες από αύριο κιόλας είναι σε διακοπές και αναμένεται πλέον με αγωνία ο σχεδιασμός της επόμενης χρονιάς, που θα είναι εκτεταμένος. Αναμένονται πάρα πολλές αποχωρήσεις και ενδεχομένως και πώληση του Κάργα, εκτός του Περέα. Άρα, λοιπόν, το καλοκαίρι θα είναι πολύ θερμό.
ΠΑΣ Γιάννινα (Mεταξάς): Λοντίγκιν, Σάλιακας (Οικονομόπουλος 72'), Εραμούσπε, Κάργας, Ποζνάνσκι (Κόντε 61'), Καραχάλιος (Λιάσος 8'), Στάνκο, Γκαρντάβσκι, Σνάιντερ, Κύρκος, Περέα.
Άρης (Μπούργος): Κουέστα, Σάκιτς, Φαμπιάνο, Μπράμπετς Εμπακατά, Ματίγια, Ντουκουρέ, Μαντσίνι (Γκάμα 59'), Ιτούρμπε (Γκαρσία 53'), Πάλμα, Καμαρά (Δεληζήσης 73').
ΠΗΓΗ: super-fm.gr