Κατσουράνης για ΑΕΚ: «Καταστροφή να μπαίνει στο νέο γήπεδο χωρίς Ευρώπη»

Την κατάσταση στην ΑΕΚ σχολίασε ο Κώστας Κατσουράνης.
Ο Πρωταθλητής Ευρώπης του 2004 και βετεράνος άσος της Μπενφίκα, της ΑΕΚ και του Παναθηναϊκού φιλοξενήθηκε στην εκπομπή του Betarades.gr και μίλησε για την επικαιρότητα του «Δικεφάλου».

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

«Η ΑΕΚ μετά το 2-0 με τον Άρη σταμάτησε να παίζει, φάνηκε ότι είναι ψυχικά αδύναμη. Το μομέντουμ ήταν δικό της, είχε βάλει δυο γκολ, έπρεπε απλά να διαχειριστεί το ματς, όχι παίζοντας με τον χρόνο από το 58' σε ένα γήπεδο όπως το Χαριλάου, όπως το είχε κάνει το Φθινόπωρο και στο Ηράκλειο με τον ΟΦΗ. Το αν είναι καλύτερο το υλικό της ΑΕΚ από του Άρη σηκώνει μεγάλη συζήτηση. Δεν είναι μόνο οι μεσοεπιθετικοί, ένα ρόστερ έχει 25 ποδοσφαιριστές. Για μένα προσωπικά η ΑΕΚ δεν είναι καλύτερη από τον Άρη. Τον Άρη τον έβγαλε Ευρώπη ο Πάλμα με γκολ και στο ΟΑΚΑ και στη Θεσσαλονίκη.
Η ΑΕΚ έχασε γιατί από το 58' άρχισε να παίζει με τον χρόνο κι αυτό είναι απαράδεκτο. Όταν ξεκίνησαν τα πλέι-οφ η ΑΕΚ ήταν φαβορί να μην βγει Ευρώπη και όντως δεν βγήκε, κι ας είχε το εισιτήριο για 80 λεπτά. Δεν ξέρω αν είναι θέμα φοβίας, αν οι παίκτες είναι ψυχικά αδύναμοι. Το πρόβλημα της ΑΕΚ είναι η ίδια η ΑΕΚ. Δεν λειτουργεί σαν μια μεγάλη ομάδα κι αυτό που πρεσβεύει η ομάδα. Αδυνατεί να βρει γκολ από στημένα και φαίνεται ότι ανά πάσα στιγμή θα δεχθεί γκολ από στημένη φάση, το βλέπει όλος ο κόσμος. Εκεί έχει να κάνει με τον ψυχισμό.
Κάθε στημένη φάση μυρίζει γκολ. Η μπάλα είναι πάντα ζωντανή στην περιοχή της ΑΕΚ, ο Στάνκοβιτς δεν βγαίνει ποτέ, έτσι έχω δει εγώ. Όλη την χρονιά δεν βγαίνει, όχι μόνο με τον Άρη. Αδυνατεί να καθαρίσει τις στημένες φάσεις. Έχει αδυναμία στις εξόδους, δεν βγαίνει να καθαρίσει τις φάσεις. Στο σουτ του Πάλμα θα μπορούσε να έχει καλύτερη αντίδραση. Είναι κακός τερματοφύλακας, δεν κάνει για βασικός, ίσως για νούμερο δυο.
Δεν της φταίει κανένας της ΑΕΚ, είναι άξια της μοίρας της. Όλο αυτό που έχει συμβεί φέτος έχει δημιουργήσει ψυχολογικά προβλήματα στην ΑΕΚ, δεν μπορεί να κερδίσει ένα μεγάλο ματς ακόμα κι αν προηγείται με 2-0. Ένας κακός Άρης έβαλε τρία γκολ σε μια κακή ΑΕΚ.
Χρειάζεται αρκετούς ποδοσφαιριστές η ΑΕΚ. Πρέπει να αφήσουν τον προπονητή να οργανώσει, να επιλέξει, να διαλέξει και να του δώσουν ότι χρειαστεί και να τον αφήσουν να δουλέψει. Καταστροφή για την ΑΕΚ το ότι μπαίνει στο νέο γήπεδο χωρίς να παίζει Ευρώπη. Υπάρχουν πολλές αμφιβολίες για πολλούς παίκτες του υπάρχοντος ρόστερ. Ο Αλμέιδα θα έχει τεράστια πίεση, θα προετοιμάζει την ομάδα για ένα παιχνίδι την εβδομάδα αλλά θα πρέπει να διεκδικήσει το πρωτάθλημα».