Κυπελλούχος Αγγλίας η Λίβερπουλ!

Μετά το φετινό Λιγκ Καπ, η Λίβερπουλ κατέκτησε και το Κύπελλο Αγγλίας και πλέον ετοιμάζεται στις 28 του μήνα να ανέβει στην κορυφή της Ευρώπης για 7η φορά στην Ιστορία της!
Στον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας που έγινε στο Γουέμπλεϊ του Λονδίνου, οι "Ρεντς" στον 141ο τελικό του παλαιότερου ποδοσφαιρικού θεσμού στο Παγκόσμιο ποδόσφαιρο, επικράτησαν στα πέναλτι της Τσέλσι, μιας και η κανονική διάρκεια, αλλά και η παράταση έληξαν χωρίς σκορ (0-0).
Μάλιστα ο Κώστας Τσιμίκας πέρασε αλλαγή στο 111' και με το εύστοχο πέναλτι που εκτέλεσε, χάρισε τη νίκη στους "Κόκκινους" με 6-5 και το 8ο τρόπαιο του συλλόγου.
Ο 15ος τελικός στην Ιστορία της Λίβερπουλ έφερε το 8ο Κύπελλο, μετά την τελευταία κατάκτησή της στη διοργάνωση το 2006. Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ με τη σημερινή της επιτυχία παραμένει "ζωντανή" στο στόχο της που δεν είναι άλλος από την κατάκτηση τεσσάρων τροπαίων, καθώς διεκδικεί το Πρωτάθλημα και το Τσάμπιονς Λιγκ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η φετινή είναι μόλις η δεύτερη φορά που οι ίδιες δύο ομάδες (Τσέλσι και Λίβερπουλ) αναμετρώνται την ίδια αγωνιστική περίοδο στον τελικό του Λιγκ Καπ και του Κυπέλλου Αγγλίας. Η προηγούμενη φορά ήταν τη σεζόν 1992-93, όταν η Άρσεναλ επιβλήθηκε της Σέφιλντ Γουένσντεϊ και στους δύο τελικούς.
Τραυματίας αποχώρησε στο 33ο λεπτό του τελικού ο Μοχάμεντ Σαλάχ (πρόβλημα στον προσαγωγό) και, πλέον, άπαντες στη Λίβερπουλ κάθονται σε "αναμμένα κάρβουνα" ενόψει του τελικού του Τσάμπιονς Λιγκ.