Έβαλε «μπλόκο» στον Ολυμπιακό και το παλεύει για τετράδα ο ΠΑΣ!

Ήταν δεδομένο ότι ο ΠΑΣ Γιάννινα δεν θα έμπαινε στα πλέι οφ για να έχει απλά διακοσμητικό ρόλο και όπως το απέδειξε με τη μεγάλη προσπάθεια κόντρα στον ΠΑΟΚ έτσι το απέδειξε και σήμερα που πήρε επάξια την ισοπαλία 1-1 από τον Ολυμπιακό!
Με πολύ καλή και ψυχωμένη εμφάνιση, η ομάδα του Ηρακλή Μεταξά ικανοποίησε σήμερα με την απόδοσή της και στο επιθετικό κομμάτι, καθώς είχε τις ευκαιρίες της στο ματς, ενώ αμυντικά ήταν ένας ΠΑΣ όπως ακριβώς τον περιμέναμε, δεν άφηνε τους παίκτες του Ολυμπιακού να φανούν απειλητικοί κι αν δεν ερχόταν κι ένα «φτηνό» γκολ στις καθυστερήσεις του α' μέρους, ο ΠΑΣ θα μπορούσε σήμερα να ζητήσει ακόμα και τη νίκη.
Το ματς πήγε στη λογική που το περιμέναμε, δηλαδή ο Ολυμπιακός είχε τον έλεγχο, αλλά ο ΠΑΣ εκμεταλλευόταν τους ανοιχτούς χώρους και προσπαθούσε να απειλήσει στις αντεπιθέσεις. Ο Ολυμπιακός φάνηκε εγκλωβισμένος και χωρίς τρόπο να επιτεθεί και είναι χαρακτηριστικό ότι η πρώτη ουσιαστική φάση προέρχεται από ένα μακρινό σουτ του Λάλα στο 12' που λόγω αέρα πήγε να ξεγελάσει τον Λοντίγκιν, αλλά αυτός έδιωξε με τα ακροδάχτυλα και στη συνέχεια η μπάλα βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι.
Η απάντηση του ΠΑΣ Γιάννινα ήρθε στο 22' με μεγάλη χαμένη διπλή ευκαιρία από Περέα και Γκαρντάβσκι με τα πλασέ τους να σταματάνε πάνω στον Βατσλίκ και τις δύο φορές!
Το ματς κυλούσε έτσι όπως το ήθελε ο ΠΑΣ και μάλιστα έπεσε πολύ και ο ρυθμός μετά τον τραυματισμό του Σισέ στο 26', αλλά ενώ όλα έδειχναν ότι πάμε για ημίχρονο με 0-0, στο 45+1 από εκτέλεση πλαγίου του Λαλά, η μπάλα πήγε στον Ελ Αραμπί που κοντρόλαρε, γύρισε και σούταρε από κοντά κάνοντας το 0-1!
Ψυχρολουσία σε κακό χρονικό σημείο, αλλά ήταν φανερό ότι αν το ματς συνεχιζόταν σε αυτόν τον ρυθμό, θα μπορούσε ο ΠΑΣ να επιστρέψει, όπως και έκανε!
Ο ΠΑΣ ανέβασε κάπως τον ρυθμό του στην επανάληψη και ρίσκαρε λίγο περισσότερο επιθετικά, με αποτέλεσμα να του βγει η φάση που έψαχνε, έστω και από στημένη μπάλα. Στο 70' ο Σάλιακας εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά, η μπάλα κόλλησε στη μικρή περιοχή, ο Περέα επωφελήθηκε και με κοντινό πλασέ έκανε το 1-1, πετυχαίνοντας το 7ο φετινό του γκολ!
Ο Ολυμπιακός διαμαρτυρήθηκε για κάποιο χέρι, η φάση εξετάστηκε από το VAR, αλλά το γκολ μέτρησε κανονικά.
Μάλιστα ο ΠΑΣ φάνηκε να παίρνει ψυχολογία για μερικά λεπτά και δημιούργησε 1-2 ακόμα προϋποθέσεις, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.
Για να έρθει στο 77' μία απίθανη χαμένη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό, όπου οι Κάργας και Γκαρντάβσκι, συγκρούστηκαν ο Ελ Αραμπί πήρε την μπάλα και έστρωσε στον Αγκιμπού Καμαρά, ο οποίος δεν μπόρεσε να σκοράρει, αφού ο Καραχάλιος έσωσε στη γραμμή ούτε ο Ροντρίγκες στη συνέχεια με τον Λοντίγκιν να πέφτει στα πόδια του. Ήταν η φάση του αγώνα μαζί με τη διπλή του ΠΑΣ στο α' ημίχρονο.
Το τελευταίο δεκάλεπτο κύλησε με τον Ολυμπιακό να πιέζει μεν, αλλά ο ατσαλωμένος και ψυχωμένος ΠΑΣ Γιάννινα δεν επέτρεψε άλλη πραγματική απειλή για την εστία του Λοντίγκιν.
Το 1-1 πανηγυρίστηκε δεόντως από παίκτες και κόσμο με "ΟΛΕ-ΟΛΕ" και όμορφες εικόνες, αλλά και μία άσχημη όταν κάποιος ανόητος οπαδός είτε προκλήθηκε είτε όχι από άνθρωπο του επιτελείου του Ολυμπιακού και τον Ανδρούτσο, δεν είχε λόγο να βρεθεί μέσα στον αγωνιστικό χώρο, όπως δεν είχαν λόγο και οι άνθρωποι του Ολυμπιακού να είναι στη γωνία προς τη θύρα 1 και να ανοίγουν "διάλογο".
Εν πάση περιπτώσει, υπάρχει μπροστά μας η διακοπή του πρωταθλήματος, η ομάδα θα ξεκουραστεί και θα δούμε αν στις επόμενες 8 αγωνιστικές μπορεί η "κυανόλευκη" ομάδα να κάνει και ακόμα περισσότερα απ’ αυτά που μας έδειξε μέχρι σήμερα.
ΠΗΓΗ: super-fm.gr