Γήπεδο Παναθηναϊκού: Ψήφισαν «ναι» σε Βοτανικό και Διπλή Ανάπλαση

Βγήκε… λευκός καπνός για το γήπεδο του Παναθηναϊκό στον Βοτανικό και τη Διπλή Ανάπλαση, με την ψηφοφορία που έκανε ο Ερασιτέχνης να δίνει εντολή στον δήμο της Αθήνας και στην Πολιτεία, για να κάνουν πράξη τις δεσμεύσεις, για κατασκευή του νέου γηπέδου της ομάδας.
Ο κύβος ερρίφθη! Τα μέλη του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού ψήφισαν και αποφάσισαν. Μεγάλο “ναι” για την Διπλή Ανάπλαση και την ανέγερση του γηπέδου του “τριφυλλιού” στον Βοτανικό.
 ιστορική απόφαση για τον Παναθηναϊκό πέρασε με ποσοστό 68,5 %. Πιο συγκεκριμένα, στη διαδικασία συμμετείχαν 2994 μέλη. Οι 2985 ήταν έγκυρες ψήφοι (4 άκυρα και 5 λευκά). Το «ναι» για τον Βοτανικό και τη Διπλή Ανάπλαση το… είπαν 2051 άτομα, ενώ 934 είπαν “όχι”.
Όπως αναφέρει το newsit.gr, η διαδικασία της ψηφοφορίας των μελών του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού -με φυσική παρουσία- άρχισε στις 12:00 και ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 19:00 (με πολύ μικρή… παράταση).
Δικαίωμα συμμετοχής (ακόμα και με επιστολή) είχαν 4.284 μέλη του Ερασιτέχνη (που ήταν ταμειακώς εντάξει και εγγεγραμμένα τουλάχιστον 12 μήνες πριν από την ψηφοφορία). “Λευκός καπνός” θα υπήρχε, μόνο σε περίπτωση που θα έλεγαν «ναι» τα 2/3 όσων πήγαν στην κάλπη (δηλ 66,6%).
Να αναφέρουμε ότι ο Γιάννης Αλαφούζος δε θα μπορούσε να λείψει από την εκλογική διαδικασία για τη Διπλή Ανάπλαση. Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός και μέλος του Ερασιτέχνη ψήφισε με επιστολική ψήφο για τον Βοτανικό.
Στην ουσία, ο κόσμος του Παναθηναϊκού άναψε «πράσινο φως» στον Ερασιτέχνη, την Πολιτεία και όλα τα υπόλοιπα συμβαλλόμενα μέρη, να θέσουν σε υλοποίηση όσα έχουν προβλεφθεί επακριβώς από τις συμβάσεις που έχουν συντάξει τους τελευταίους μήνες και να προχωρήσουν στη δημιουργία του νέου «σπιτιού» του «τριφυλλιού» και του συλλόγου.
Το σχέδιο προβλέπει πως ο Παναθηναϊκός θα στεγάσει την ποδοσφαιρική ομάδα σε ολοκαίνουριο γήπεδο στην περιοχή του Βοτανικού, ενώ εκεί θα δημιουργηθούν εγκαταστάσεις για όλα τα τμήματα του Ερασιτέχνη. Θα απουσιάζει μόνο το γήπεδο μπάσκετ (δρομολογείται η ΚΑΕ να πάρει τη χρήση του κλειστού του ΟΑΚΑ).
Όπως έχει τονιστεί σε όλους τους τόνους από τις εμπλεκόμενες πλευρές, το «Απ. Νικολαΐδης» δεν πρόκειται να γκρεμιστεί μέχρι ο Παναθηναϊκός να πάρει τα κλειδιά στο χέρι και να έχει έτοιμες προς χρήση τις νέες εγκαταστάσεις του.
Ο χώρος της ιστορικής Λεωφόρου θα μεταμορφωθεί σε χώρο πρασίνου, ενώ εκεί θα δημιουργηθεί μουσείο της ομάδας.
"Είναι μια έντονη βραδιά για εμάς. Προσπαθήσαμε σε όλη αυτήν την περίοδο να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για τον Παναθηναϊκό, να εξασφαλίσουμε το καλύτερο που μπορούσαμε στις συμβάσεις αυτές. Είμαστε στο ναό του Παναθηναϊκού, αλλά προχωράμε στην επόμενη μέρα. Θέλουμε να ζήσουμε νέο Γουέμπλεϊ και για τα υπόλοιπα τμήματα του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού" ανέφερε σε δήλωση του ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη, Παναγιώτης Μαλακατές.
"Απόψε γράφτηκε ιστορία. Πιστέψαμε στη Διπλή Ανάπλαση τόσο που κάναμε όσα μπορούσαμε και ακόμα παραπάνω. Ο κόσμος του Παναθηναϊκού πίστεψε κι αυτός. Ο Δήμος Αθηναίων θα τηρήσει στο ακέραιο τις δεσμεύσεις μας. Το μέλλον ανήκει στον Παναθηναϊκό και στην Αθήνα" ανέφερε σε δήλωση του ο δήμαρχος της Αθήνας, Κώστας Μπακογιάννης.