Η ΦΙΦΑ αλλάζει τον κανονισμό για τους δανεικούς ποδοσφαιριστές

Η ΦΙΦΑ αλλάζει τον κανονισμό για τους δανεικούς ποδοσφαιριστές.
Η Παγκόσμια Ποδοσφαιρική Συνομοσπονδία ενέκρινε νέους κανονισμούς για τον περιορισμό του αριθμού των δανεικών που μπορεί να υπογράψει ένας σύλλογος, όπως ανακοίνωσε μετά τη συνεδρίαση ενόψει του 72ου Τακτικού Συνεδρίου στην Ντόχα του Κατάρ.
Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, σε μια προσπάθεια να προωθηθεί η ανάπτυξη των παικτών και να αποφευχθεί η συσσώρευσή τους, οι σύλλογοι θα μπορούν να αποκτήσουν οκτώ δανεικούς και να παραχωρήσουν με την ίδια μορφή άλλους τόσους από τη σεζόν 2022/2023.
Ο αριθμός θα μειωθεί σε επτά την χρονιά 2023/2024 και στη συνέχεια θα παραμείνει στους έξι από το 2024/2025 και μετά. Οι νέοι κανονισμοί τίθενται σε ισχύ από την 1η Ιουλίου. Οι εγχώριοι ποδοσφαιριστές κι όσοι είναι κάτω των 21 ετών θα εξαιρεθούν από τους κανονισμούς.
Οι ρυθμίσεις περιλαμβάνουν επίσης την καθιέρωση ελάχιστης διάρκειας δανεισμού, η οποία θα είναι μεταξύ δύο μεταγραφικών "παραθύρων", ενώ η μέγιστη διάρκειά τους θα είναι ένας χρόνος.
Η ΦΙΦΑ πρόσθεσε ότι ένας σύλλογος θα μπορεί να παραχωρήσει το πολύ τρεις επαγγελματίες δανεικούς σε έναν άλλο και να αποκτήσει το πολύ τρεις επαγγελματίες δανεικούς από έναν σύλλογο. Απαγορεύεται επίσης ο "υπερδανεισμός" παικτών σε τρίτο σύλλογο.