Σούπερ Λιγκ: "Τριάρα" ο Ολυμπιακός στον Παναιτωλικό, 2-1 ο Άρης την ΑΕΚ

Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε του Παναιτωλικού με 2-0 μόλις στο 4ο λεπτό, αλλά στη συνέχεια χρειάστηκε προσπάθεια για να φτάσει στο τελικό 3-1, να διατηρήσει το αήττητο στο πρωτάθλημα και να αυξήσει τη διαφορά από τον δεύτερο ΠΑΟΚ στους 12 βαθμούς, με παιχνίδι περισσότερο.
Το σκορ στο Φάληρο, σε αυτή τη συνάντηση της 21ης αγωνιστικής, άνοιξε στα 55 δευτερόλεπτα από τη σέντρα όταν ο Λαλά σέντραρε από δεξιά, ο Ελ Αραμπί έπιασε κεφαλιά που απέκρουσε ο Ανέστης, για να σκοράρει στο ριμπάουντ ο Βαλμπουενά.
Στο 4' ο Αγκιμπού Καμαρά σούταρε έξω από την περιοχή και ο Ανέστης απέκρουσε ξανά, το εξ επαφής σουτ του Ελ Αραμπί έστειλε την μπάλα στο δοκάρι και ο Ροντρίγκες από κοντά έκανε το 2-0 με το πρώτο τέρμα του στα «Ερυθρόλευκα».
Στο 7' ο Βέργος με κεφαλιά «σημάδεψε» το αριστερό δοκάρι του Βατσλίκ, αλλά στο 28' ο Ρέαμπτσιουκ έκανε άσχημο διώξιμο και ο Μόρσεϊ τον πέρασε και νίκησε τον Βατσλίκ για το 2-1.
Στο 53' και σε εκτέλεση κόρνερ του Μόρσεϊ ο Ντουάρτε έστρωσε στον Αντούνιες, που δεν μπόρεσε να βρει καλά την μπάλα, ενώ στο 60' και στη σέντρα του Βαλμπουενά από αριστερά, η γυριστή κεφαλιά του Ελ Αραμπί αποκρούστηκε εξαιρετικά από τον Ανέστη.
Ο Παναιτωλικός έχασε την πολύ μεγάλη ευκαιρία να αλλάξει τη μοίρα του στο 66', όταν στη σέντρα του Ντουάρτε η μπάλα πέρασε από τον Παπασταθόπουλο, ο Καρέλης αιφνιδιάστηκε και αστόχησε μπροστά από την εστία.
Και επειδή ουδείς αντίπαλος έχει την πολυτέλεια να σπαταλά τέτοιες ευκαιρίες στο «Γ. Καραϊσκάκης», οι Αγρινιώτες το πλήρωσαν στο 73' με το δεύτερο γκολ του Γκάρι Ροντρίγκες, που εκμεταλλεύτηκε λάθος κοντρόλ του Βργκοτς και πλάσαρε τον Ανέστη για το τελικό 3-1.

Σε παιχνίδι που διεξήχθη σε έντονα φορτισμένο συναισθηματικά κλίμα, λόγω της δολοφονίας του 19χρονου Αλκιβιάδη Καμπανού, ο Άρης επικράτησε 2-1 της ΑΕΚ στο «Κλεάνθης Βικελίδης» στο ντέρμπι της 21ής αγωνιστικής.
Μια νίκη που ήρθε στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων από τον Σάκιτς, κι ενώ νωρίτερα Εντιαγέ (44') και Αραούχο (85') είχαν σημειώσει υπέροχα γκολ.
Με το «τρίποντο» αυτό, η ομάδα του Άκη Μάντζιου πλησίασε στην πρώτη εξάδα ενώ ο «Δικέφαλος» σπατάλησε την ευκαιρία να περάσει, έστω και προσωρινά, στη δεύτερη θέση της κατάταξης.
Το σουτ του Σάσα στο 10', με τον Τσιντώτα να διώχνει σε κόρνερ, ήταν η πρώτη καλή στιγμή στο ματς. Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν στο 25', αλλά το σουτ του Τσούμπερ πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι της εστίας του Σιαμπάνη, ο οποίος δύο λεπτά αργότερα μπλόκαρε και το αριστερό πλασέ του διεθνή Ελβετού μεσοεπιθετικού.
Στο ημίωρο ο Αντριάν Κορδέρο Βέγκα καταλόγισε πέναλτι σε μονομαχία του Σάσα με τον Τζαβέλλα, ωστόσο με την παρέμβαση του VAR ανακάλεσε την απόφασή του.
Ο Άρης προειδοποίησε στο 42', με τον Τσιντώτα να διώχνει δύσκολα το σουτ του Ματίγια, αλλά στο επόμενο λεπτό, ο Εντιαγέ με πανέξυπνο τακουνάκι έπειτα από τη σέντρα-σουτ του Αγκμπενιένου έβαλε τους γηπεδούχους μπροστά στο σκορ, σε καίριο χρονικά σημείο.
Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, πάντως, ο Γεβγέν Σάκχοφ σπατάλησε την ευκαιρία να ισοφαρίσει.
Η είσοδος του Μάνταλου έκανε πιο κινητική την ΑΕΚ. Στο 58' ο Τσούμπερ ξεπέρασε την αντίσταση του Σιαμπάνη, αλλά βγήκε αρκετά δεξιά κι όταν γύρισε την μπάλα στον Μάνταλο, πρόλαβε να απομακρύνει ο Σούντγκρεν.
Κάκιστο θέαμα στο υπόλοιπο του δευτέρου ημιχρόνου, με πολλά φάουλ και καθυστερήσεις και με τον Αργύρη Γιαννίκη να δοκιμάζει και το 3-5-2 στο τελευταίο 15λεπτο, παίζοντάς τα όλα για όλα.
Ο Άρης βρήκε χώρους, αλλά ο Τσιντώτας σταμάτησε τον Εντιαγέ στο 82' ενώ από το κόρνερ που ακολούθησε, ο Λέισμαν αστόχησε με το κεφάλι. Δυο λεπτά μετά, από εκτέλεση φάουλ του Μάνταλου και αναταραχή στην περιοχή του Άρη, ο Αραούχο με εκπληκτικό ανάποδο ψαλίδι νίκησε τον Σιαμπάνη για το 1-1.
Ο Σάκιτς, όμως, είχε την τελευταία λέξη δευτερόλεπτα πριν το τέλος του ματς, πλασάροντας όμορφα μετά την πάσα του Κριστιάν Λόπεθ. naftemporiki.gr