Σαν σήμερα το 2002: Ο Νταμπίζας δίνει την μεγάλη νίκη στη Νιουκάσλ! (video)

Σημαδιακή είναι η σημερινή ημέρα τόσο για την Νιουκάσλ, όσο και για τον Νίκο Νταμπίζα!
Ο Πρωταθλητής Ευρώπης του 2004, ο οποίος είναι ένας από τους σημαντικότερους ξένους ποδοσφαιριστές που φόρεσαν την φανέλα της Αγγλικής ομάδας, ήταν ο μοναδικός σκόρερ στο 0-1 επί της Σάντερλαντ. Στο τοπικό ντέρμπι που έγινε στο "Στέιντιουμ Οφ Λάιτ" στις 24 Φεβρουαρίου 2002.
Ήταν μία εξαιρετική σεζόν για την Νιουκάσλ, όπου υπό τις οδηγίες του Μπόμπι Ρόμπσον τερμάτισε στην 4η θέση και προκρίθηκε στο Τσάμπιονς Λιγκ της επόμενης περιόδου. Ο Έλληνας άσος σκόραρε στο 64', "σφραγίζοντας" την μεγάλη νίκη για την 26η αγωνιστική ημέρα της Πρέμιερ Λιγκ. Μία νίκη πολύ σημαντική τόσο από βαθμολογικής άποψης, όσο και από θέμα γοήτρου.
 
Ο Νταμπίζας μιλώντας στην Newcastle Chronicle είχε δηλώσει:
 
"Οι φίλοι της ομάδας ακόμη μου μιλούν για εκείνο το γκολ, με συναντούν στο δρόμο με τον γιό μου και μου λένε για το γκολ εκείνο. Όποτε το σκέφτομαι νιώθω πάντα το ίδιο σφίξιμο στον λαιμό. Ακόμη και να θέλεις να το ξεχάσεις δεν γίνεται. Μόλις σκόραρα έχασα το μυαλό μου. Για 10 δευτερόλεπτα δεν θυμάμαι τίποτα. Μοναδική στιγμή, φανταστικό συναίσθημα. Πέτυχα το γκολ στο σπίτι του "εχθρού", δεν πίστευα ότι θα πετύχω κάτι τέτοιο. Στο σπίτι μου έχω σε κεντρικό σημείο μια κορνίζα με την φωτογραφία από τους πανηγυρισμούς, ήταν το γκολ της δεκαετίας. Παρότι δεν φοράω την φανέλα, είναι μία από τις σημαντικότερες στιγμές της καριέρας μου, την θυμάμαι καθημερινά".