Γκουαρδιόλα: "Η Λίβερπουλ είναι ένας μόνιμος πόνος στον πισινό μας"

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα ρωτήθηκε σε συνέντευξή του για τη μεγαλύτερη αντίπαλο της Μάντσεστερ Σίτι στο Champions League, υποδεικνύοντας τη Λίβερπουλ, την οποία μάλιστα χαρακτήρισε ως "πόνο στον πισινό".
Η Μάντσεστερ Σίτι το βράδυ της Τρίτης (15/02) κλείδωσε την πρόκρισή της στους 8 του Champions League, ισοπεδώνοντας στη Λισαβόνα τη Σπόρτινγκ με 0-5.
Ο Πεπ Γκουαρδιόλα στη συνέντευξή του στο CBS Sport αναφέρθηκε στο πλάνο της Σίτι, το οποίο είναι η κατάκτηση τροπαίων, ενώ υποστήριξε ότι η Λίβερπουλ αποτελεί τη μεγαλύτερη αντίπαλο των "Πολιτών" στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, χαρακτηρίζοντάς τη μάλιστα ως "πόνο στον πισινό".
"Την περασμένη σεζόν παίξαμε 14 ή 15 παιχνίδια στο Champions League, κερδίσαμε τα 12, φέραμε μία ισοπαλία και χάσαμε τον τελικό. Οπότε καλύτερες εμφανίσεις από την περσινή σεζόν είναι αδύνατες.
Ο κόσμος λέει "φέτος πρέπει να κερδίσουμε το Champions League". Προσπαθήσαμε την περασμένη σεζόν, πριν από δύο σεζόν επίσης. Κάθε φορά που παίζουμε προσπαθούμε να το κάνουμε. Το σημαντικό είναι ότι μετά από έξι χρόνια μαζί, ειδικά τα τελευταία πέντε, και αφού οι παίκτες κέρδισαν τα πάντα, εξακολουθούν να παλεύουν ο ένας για τον άλλον. Κοιτάξτε τον Στέρλινγκ, κοιτάξτε τον Σίλβα", ανέφερε αρχικά στο CBS Sport ο Ισπανός τεχνικός.
Στη συνέχεια ρωτήθηκε για την ομάδα που θεωρεί μεγαλύτερη απειλή στην Ευρώπη: "Η Λίβερπουλ. Είναι έξι βαθμούς πίσω μας, η Λίβερπουλ είναι ο μεγαλύτερος αντίπαλος των περασμένων σεζόν, πάντα εκεί.
Είναι ένας μόνιμος πόνος στον πισινό μας. Είναι μια φανταστική ομάδα στην Ευρώπη. Ρίξτε μια ματιά στην Παρί σήμερα, έπαιξε πολύ καλά με τη Ρεάλ, κοιτάξτε την Ίντερ ή τη Λίβερπουλ ή τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.
Σε μια μακροχρόνια διοργάνωση όπως η Premier League, όταν την κερδίζεις είσαι ο καλύτερος. Προφανώς δεν κάνω καμία ανασκόπηση, αλλά κοίτα την καταπληκτική ομάδα που έχει η Μάντσεστερ Σίτι και η οποία δεν έχει καταφέρει να σηκώσει το Champions League.
Υπάρχει μια προσδοκία τώρα ως ομάδα, ως παίκτες, να κερδίσουμε τρόπαια. Νομίζω ότι ένα τρόπαιο τη σεζόν είναι το ελάχιστο που πρέπει να κατακτήσουμε. Την επόμενη εβδομάδα (στον τελικό του Carabao Cup) έχουμε την ευκαιρία να το αρπάξουμε. Με την ομάδα που έχουμε θα πρέπει να κερδίζουμε τρόπαια, το περιμένουμε από εμάς και αν δεν το κάνουμε θα είναι τεράστια απογοήτευση". sport24.gr