Σήμερα ο τελικός του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων

Μετά από έξι συναρπαστικές αναμετρήσεις τις τελευταίες εννέα ημέρες, το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων της ΦΙΦΑ ολοκληρώνεται σήμερα (12/02, 18:30 ώρα Ελλάδος) στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.
Με την Τσέλσι και την Παλμέιρας να διεκδικούν το τρόπαιο, λίγο μετά τη συνάντηση Αλ Χιλάλ-Αλ Αχλί, όπου θα κριθεί η τρίτη θέση στη διοργάνωση.
Ένα νέο όνομα πρόκειται να χαραχθεί στο τρόπαιο, με την Τσέλσι να έχει χάσει (1-0 από την Κορίνθιανς) τον τελικό στη μοναδική προηγούμενη εμφάνισή της το 2012 και την Παλμέιρας να τερματίζει τέταρτη στο ντεμπούτο της στο Κατάρ το 2020.
Επίσης, η Αλ Χιλάλ θα μπορούσε να προσθέσει το όνομά της ως η 39η διαφορετική ομάδα που θα βρεθεί στο... βάθρο του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων, εάν νικήσει την Αλ Αχλί.
Η Τσέλσι δυσκολεύτηκε να διασπάσει την άμυνα της Αλ Χιλάλ στους ημιτελικούς, αλλά τη λύση έδωσε ο Ρομέλου Λουκάκου, ο οποίος κατάφερε να εκμεταλλευτεί ένα αμυντικό λάθος και να βάλει τέλος στη δική του «αφλογιστία» που κράτησε πάνω από οκτώ ώρες ποδοσφαίρου.
«Θα πρέπει να εκτιμήσουμε αυτή τη στιγμή, γιατί δεν είναι εύκολο να είσαι στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου συλλόγων. Πρέπει να κατακτήσεις ένα Champions League και μετά να νικήσεις στον ημιτελικό για να φτάσεις σε αυτό το σημείο, οπότε θα πρέπει να είναι υπέροχο παιχνίδι» είπε ο Κροάτης μέσος της Τσέλσι, Ματέο Κόβατσιτς.
Ο Λουκάκου δεν ήταν ο μόνος που έβαλε τέλος σε μια μακρά αναζήτηση ενός γκολ αυτή την εβδομάδα. Στους ημιτελικούς της διοργάνωσης στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Παλμέιρας σημείωσε το πρώτο γκολ της στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων.
Οι Βραζιλιάνοι χρειάστηκαν 219 λεπτά για να βρουν δίχτυα, χάρη στον Ραφαέλ Βέιγκα, αφού η Παλμέιρας δεν κατάφερε να σκοράρει στο Κατάρ το 2020, όταν τερμάτισε τέταρτη μετά από μια ήττα 1-0 από την Τίγκρες και μια ήττα στη διαδικασία των πέναλτι από την Αλ Αχλί, ύστερα από ένα 90λεπτο χωρίς γκολ. Αφού βρήκε το δρόμο προς τα δίκτυα, η Παλμέιρας σκόραρε ξανά δέκα λεπτά αργότερα με τον Ντουντού.
«Παρακολουθήσαμε όλοι μαζί τον αγώνα Αλ Χιλάλ-Τσέλσι. Νομίζω ότι η ομάδα της Σαουδικής Αραβίας επέβαλε το παιχνίδι της, αλλά η Τσέλσι είναι στον τελικό και είναι εκεί βάσει αξίας και όλοι θα μιλούν γι' αυτήν ως φαβορί» τόνισε ο Ουρουγουανός μέσος της Παλμέιρας, Χοακίν Πικερές.
Στον αγώνα για την τρίτη θέση μετέχει η πιο επιτυχημένη ομάδα στην Αφρική, η Αλ Αχλί, με δέκα τίτλους CAF Champions League και 23 διαφορετικά ηπειρωτικά τρόπαια, αλλά και ο κορυφαίος σύλλογος της Ασίας, η Αλ Χιλάλ, με τέσσερα τρόπαια AFC Champions League και συνολικά οκτώ τίτλους σε επίπεδο AFC.
Οι δύο ομάδες είναι επίσης από τις πλέον υποστηριζόμενες παγκοσμίως, με την Αλ Αχλί να συγκεντρώνει πάνω από 30 εκατομμύρια ακολούθους στα social media και την Αλ Χιλάλ με 14 εκατομμύρια. amna.gr