ΑΕΚ-ΠΑΣ Γιάννινα 2-0

Ο ΠΑΣ πήγαινε σε μία αποστολή στο ΟΑΚΑ κόντρα στην ΑΕΚ και ο βαθμός δυσκολίας ήταν πολύ μεγάλος εξ’ αρχής, με την «κυανόλευκη» ομάδα να αντιστέκεται ως το 69', αλλά όταν δέχτηκε το γκολ από τον Μάνταλο δεν βρήκε τις ψυχικές δυνάμεις να αντιδράσει και δεν είχε και τις ποιοτικές λύσεις να το κάνει.
Πολλές φορές τον τελευταίο 1,5 μήνα οι απουσίες δεν φάνηκαν, σήμερα όμως ο ΠΑΣ Γιάννινα ήθελε παίκτες με ποιότητα να κρατήσουν μπάλα και να σπάσουν το πρέσινγκ της ΑΕΚ, τους οποίους δεν είχε. Έτσι, μετά το καλό πρώτο 20λεπτο που είχε ο ΠΑΣ έχοντας χάσει μάλιστα και 2-3 πολύ μεγάλες ευκαιρίες, περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο και μόνο έδιωχνε την μπάλα, δίχως να μπορεί να αλλάξει 3-4 πάσες και να περάσει τη μεσαία γραμμή.
Παρ’ όλα αυτά δεν υπάρχει παράπονο από τους παίκτες. Τα έδωσαν όλα, προσπάθησαν να καλύψουν τα κενά στο αμυντικό κομμάτι, το έκαναν με φιλότιμο και πάθος, αλλά αυτή τη φορά η ποιότητα κέρδισε.
Όπως αναφέραμε, ο ΠΑΣ Γιάννινα μπήκε ζωηρά στο παιχνίδι, είχε μια πρώτη καλή στιγμή με τον Λιάσο που σούταρε από πλάγια θέση στο 2ο λεπτό, κερδίζοντας κόρνερ, ενώ στο 5ο λεπτό χάθηκε τεράστια διπλή ευκαιρία. Ο Οικονομόπουλος έβγαλε την κάθετη στον Περέα, ο οποίος με τρομερό σπριντ άφησε πίσω τον Χατζισαφί που του έκανε τάκλιν στα πόδια έξω από την περιοχή, ο Περέα πλάσαρε σε τετ α τετ τον Τσιντώτα αλλά έστειλε την μπάλα πάνω του και το ίδιο έκανε και ο Οικονομόπουλος που ακολουθούσε τη φάση.
Στο πλασέ του Περέα, φαίνεται ο Τσιντώτας να βρίσκει μετά το πλασέ τα πόδια του Περέα και να τον ανατρέπει. Ίσως αν στον ΠΑΣ φώναζαν γι’ αυτήν τη φάση πιο έντονα, να το κοίταζε το VAR, γιατί υπήρξε εκεί επαφή.
Από εκεί και πέρα η ΑΕΚ ανέβηκε μέτρα στο γήπεδο και πήρε τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα. Οι παίκτες του Μεταξά παίζοντας πολύ ενεργητική άμυνα έκαναν κλεψίματα και δυσκόλευαν την κυκλοφορία της μπάλας της ΑΕΚ, με συνέπεια να γίνονται βιαστικές επιλογές και σουτ, αλλά και κακές επιλογές στην τελική πάσα.
Στην επανάληψη, η πίεση της ΑΕΚ συνεχίστηκε, αλλά η πολύ σπουδαία φάση δεν ερχόταν, μέχρι που ο Γιαννίκης αποφάσισε να ρίξει τον Μάνταλο στο παιχνίδι στο 67'. Ο αρχηγός του «Δικεφάλου» σε μία σέντρα από δεξιά στο 69’ πήρε την κεφαλιά ανάμεσα σε παίκτες του ΠΑΣ και νίκησε τον Λοντίγκιν, ανοίγοντας τον δρόμο για την επικράτηση.
Στο τελευταίο 20λεπτο ο ΠΑΣ δεν βρήκε τις ψυχικές και σωματικές δυνάμεις να ανέβει ψηλά στο γήπεδο να κυνηγήσει την ισοφάριση και στο 88’ ήρθε και δεύτερο γκολ για τους γηπεδούχους, όταν ο Μανταλός εκτέλεσε κόρνερ, η μπάλα έσκασε στα πόδια του Λώλη που αιφνιδιάστηκε, έχασε το κοντρόλ και ο Ανσαριφάρντ από κοντά με προβολή σημείωσε το 2-0.
Η ήττα δεν επηρέασε σε κάτι τον βαθμολογικό πίνακα, αφού ηττήθηκαν Παναθηναϊκός, Βόλος και Αστέρας, ενώ ΟΦΗ και Άρης έχασαν βαθμούς. Οπότε εν πολλοίς η είσοδος στα πλέι οφ θα κριθεί στα δύο τελευταία ματς, όπου ο ΠΑΣ Γιάννινα πιθανόν με μία νίκη "κλειδώνει" την παρουσία του εκεί.
Η ουσία είναι να παραμείνει ψύχραιμη η ομάδα, να μην αγχωθεί από το κλίμα των επόμενων ημερών, όπου θα ακούγονται απ’ όλους παροτρύνσεις για επιτακτική νίκη επί της Λαμίας και να ολοκληρώσει την υπέρβαση.

Οι συνθέσεις των ομάδων:
ΑΕΚ (Αργύρης Γιαννίκης): Τσιντώτας, Ρότα (89’ Μισελέν), Βράνιες, Τζαβέλλας, Χατζησαφί, Σάκχοφ, Σιμάνσκι, Άμραμπατ, Λιβάι Γκαρσία (92’ Τάνκοβιτς), Τσούμπερ (67' Μάνταλος), Ανσαριφάρντ.
ΠΑΣ Γιάννινα (Ηρακλής Μεταξάς): Λοντίγκιν, Σάλιακας, Παντελάκης, Εραμούσπε, Ποζνάνσκι (65' Ρίζος), Οικονομόπουλος (80' Μπρένερ), Καραχάλιος (80' Μορέιρα), Λιάσος (81' Λώλης), Στάνκο, Ντομίνγκεθ (89' Μίνα), Περέα. ΠΗΓΗ: super-fm.gr