Γιαννίκογλου: "Δέθηκα με τον Ηρακλή, είναι κομμάτι της ζωής μου"

Το δέσιμό του με τον Ηρακλή εκδήλωσε ξανά σε συνέντευξή του ο Μάκης Γιαννίκογλου.
Ο πρώην τερματοφύλακας του "Γηραιού", του ΠΑΣ Γιάννινα και της ΑΕΚ, ο οποίος πλέον αγωνίζεται στη Λιθουανία, μίλησε στην εφημερίδα Metrosport.

Αναλυτικά όσα είπε για τον Ηρακλή:

-Στα 28 σου έχεις περάσει ήδη από επτά ομάδες. Σε ποια πέρασες καλύτερα και σε ποια έχεις τις χειρότερες αναμνήσεις;
«Με διαφορά στον Ηρακλή. Δεν ήταν εύκολα, χάσαμε πολλά χρήματα αλλά δεθήκαμε με την ομάδα. Το κλίμα ήταν εξαιρετικό, βοήθησε πάρα πολύ ο κόουτς ο Νίκος Παπαδόπουλος. Από την μέρα που φόρεσα τη φανέλα του Ηρακλή, έγινε κομμάτι της ζωής μου. Οι χειρότερες μέρες μου ήταν όταν περιμέναμε να δούμε αν θα μείνει η ομάδα στη Σούπερ Λιγκ, είχα συμβόλαιο με την ομάδα και δεν ήθελα να φύγω. Μετά έπεσε κατηγορία στη Β Εθνική και έπαιρνα κάθε μέρα τηλέφωνο να δω τι θα γίνει, αν θα κατέβει έστω στη Β Εθνική η ομάδα για να παίξω, δεν ήθελα να φύγω. Στη συνέχεια ο Ηρακλής δεν κατέβηκε σε καμία κατηγορία. Αυτή ήταν η χειρότερη στιγμή μου και μετά στον ΠΑΣ στη δεύτερη θητεία. Επί ενάμιση χρόνο ήμουν βυθισμένος στο σκοτάδι, πέρασα πολύ δύσκολα».

-Πριν από μερικές μέρες πήγες να δεις το ματς του Ηρακλή με τον Ολυμπιακό Β. Είναι η ομάδα που έχεις τα περισσότερα συναισθήματα;
«Από κάθε ομάδα που έχω παίξει έχω πάρει αγάπη. Ο Ηρακλής έχει ιδιαίτερη θέση στην καρδιά μου, δεν γεννήθηκα Ηρακλής. Δέθηκα πολύ με την ομάδα».

-Στον Ηρακλή βρέθηκες για 2-3 χρόνια. Πως ήταν τα πράγματα τότε, γιατί δεν έμεινες περισσότερο και πως βλέπεις την κατάσταση τώρα;
«Εκείνες οι μέρες ήταν τρελές, περιμέναμε έστω να παίξει η ομάδα στη Β Εθνική. Εγώ θα έμενα, είχα συμβόλαιο και δεν ήθελα να φύγω. Αυτό δεν κατέστη εφικτό. Δεν είναι η πιο ευχάριστη κατάσταση για τον κόσμο του Ηρακλή με το ΑΦΜ της Τρίγλιας, αλλά ήταν η μόνη λύση. Δεν γίνεται να μην υπάρχει ο Ηρακλής στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο κόσμος έχει πληγωθεί και με το δίκιο του. Χρειάζεται χρόνος για να πατήσει πάλι στα πόδια της η ομάδα και ο κόσμος να συσπειρωθεί πάλι. Ο Ηρακλής είναι μια ομάδα που θα έπρεπε να είναι κάθε χρόνο στη Σούπερ Λιγκ και να διεκδικεί ευρωπαϊκό εισιτήριο. Και σε ένα διαφορετικό πρωτάθλημα, θα μπορούσε να διεκδικήσει και τίτλο. Όταν ο Ηρακλής καταφέρει να φτιάξει μια ομάδα για άνοδο, ο κόσμος θα είναι εκεί και θα στηρίξει».

-Τι γνώμη έχεις για Καγιούλη και Παπαθανασάκη;
«Τον Καγιούλη δεν θέλω να τον κρίνω, δεν ξέρω τι έκανε παρασκηνιακά. Για τον Παπαθανασάκη τι να σου πω. Ό,τι έχτισε το κατέστρεψε. Εκτός από το ότι πολλές οικογένειες χάσαμε τα λεφτά μας, τι άλλο να πω. Αυτός ο άνθρωπος είναι φάντασμα, εξαφανίστηκε. Κατέστρεψε οικογένειες που έχασαν τα χρήματά τους και κατέστρεψε μια τεράστια ομάδα, τον Ηρακλή. Στην αρχή πήγε να φτιάξει κάποια πράγματα, μετά σκοτάδι».