Ήττα (με) Φωτιά

Μετά την ήττα-σοκ της πρεμιέρας στην Τούμπα, ο ΠΑΟΚ κατάφερε να πάρει τη ρεβάνς απέναντι στον ΠΑΣ, επικρατώντας με 0-4 στα Γιάννενα για την 14η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ.
Με πρωταγωνιστές τον Φωτιά και τον Κούρτιτς που σκόραρε δύο φορές, ο ΠΑΟΚ νίκησε στα Γιάννενα, μένοντας μόνος τρίτος στη βαθμολογία του πρωταθλήματος.
Ο ΠΑΣ, που παρατάχθηκε χωρίς τα δύο μεγάλα του όπλα (Κόντε, Περέα), ξεκίνησε πιο ορεξάτος το παιχνίδι και είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων στα πρώτα λεπτά, πιέζοντας ψηλά στην περιοχή του τον ΠΑΟΚ ο οποίος προσπαθούσε να κυκλοφορήσει την μπάλα. Ο δεύτερος κατάφερε τελικά να βγάλει την πρώτη μεγάλη φάση του παιχνιδιού.
Στο 11ο λεπτό, ο Αουγκούστο "κουβάλησε" την μπάλα, έκανε την κάθετη στον Άκπομ, ο οποίος ωστόσο είδε τον Λοντίγκιν να του βγάζει το πλασέ και να του στερεί το γκολ με το οποίο θα έβαζε μπροστά στο σκορ τον ΠΑΟΚ.
Ο ΠΑΟΚ ανέβηκε στο γήπεδο και στο 28ο λεπτό κατάφερε να κερδίσει πέναλτι, που καταλόγισε ο διαιτητής Φωτιάς και ήταν καθοριστικό για την συνέχεια της συνάντησης. Ο Κούρτιτς ανέλαβε την εκτέλεση και ευστόχησε από τα έντεκα βήματα, σημειώνοντας το 0-1.
Στο 44' ωστόσο ο ΠΑΣ έφτασε μία ανάσα από το γκολ της ισοφάρισης. Ο Πίρσμαν έκανε ωραία το γύρισμα από τα αριστερά, βρήκε τον Σνάιντερ εντελώς μόνο του μέσα στην περιοχή, ωστόσο εκείνος αστόχησε από κοντά και έχασε μοναδική ευκαιρία για να στείλει τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια σε απόλυτη ισορροπία.
Αισθητά πιο χαμηλός ο ρυθμός στο δεύτερο μέρος. Ο ΠΑΟΚ στο 63ο λεπτό καθάρισε το ματς. Ο Κούρτιτς πήρε την μπάλα από τον Ζίβκοβιτς και με ένα σουτ, την έστειλε στη γωνία του Λοντίγκιν κάνοντας το 0-2.
Οι φιλοξενούμενοι ωστόσο κατάφεραν να βρουν και τρίτο γκολ λίγα λεπτά αργότερα, με τον Αουγκούστο να ολοκληρώνει την ομαδική προσπάθεια της ομάδας του και να γράφει το 0-3 στο 68ο λεπτό.
Το τελικό 0-4, διαμόρφωσε στο 89ο λεπτό ο Τσούμπα Άκπομ μετά από πάσα του Μπίσεσβαρ.

Οι συνθέσεις:
ΠΑΣ Γιάννινα (Ηρακλής Mεταξάς): Λοντίγκιν, Σάλιακας, Εραμούσπε (71' Λώλης), Κάργας, Πίρσμαν, Γκαρντάβσκι (71' Σιόντης), Ντομίνγκες, Λιάσος, Σνάιντερ, Μορέιρα (59' Μίνα), Μιλιντσεάνου (71' Μπρένερ).
ΠΑΟΚ (Ρασβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Λύρατζης, Mιχάι, Κρέσπο (65' Ίνγκασον), Σίντκλεϊ, Κούρτιτς (74' Σβαμπ), Τσιγγάρας, Μουργκ (60' Μπίσεσβαρ), Αουγκούστο, Α. Ζίβκοβιτς, Άκπομ. απόδοση από to10.gr