Πρόκριση στο «Ντραγκάο» η Ατλέτικο, «6 στα 6» Λίβερπουλ και Άγιαξ

Η μεγάλη πρόκριση της Ατλέτικο Μαδρίτης στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ με νίκη μέσα στην πανίσχυρη έδρα της Πόρτο και  οι έξι νίκες σε έξι αγώνες Άγιαξ και Λίβερπουλ χαρακτήρισαν τις αναμετρήσεις που διεξήχθησαν τη νύχτα της Τρίτης (07/12), στο πλαίσιο της έκτης και τελευταίας αγωνιστικής των ομίλων.
Οι «Ροχιμπλάνκος» του Ντιέγκο Σιμεόνε πέρασαν θριαμβευτικά με 1-3 από το «Ντραγκάο» σε αυτό το ντέρμπι της Ιβηρικής, που είχε πολλές συγκινήσεις: γκολ, δύο κόκκινες κάρτες (Γουέντελ - Καράσκο), συρράξεις των παικτών, πάθος και πολύ ένταση.
Η Ατλέτικο εκμεταλλεύτηκε και τη βοήθεια της αδιάφορης Λίβερπουλ, που με τον Κώστα Τσιμίκα βασικό νίκησε τη Μίλαν με ανατροπή στο «Σαν Σίρο», έγινε η πρώτη Αγγλική ομάδα που πετυχαίνει το «6 στα 6» στους ομίλους κι άφησε τους «Ροσονέρι» τέταρτους στον όμιλο κι εκτός Ευρώπης, με τους Ισπανούς να κατακτούν τη δεύτερη θέση και την πρόκριση στους «16» και τους Πορτογάλους να συνεχίζουν στο Γιουρόπα Λιγκ (τρίτοι).
«Απόλυτος» και ο Άγιαξ, που πάλι σημείωσε πολλά γκολ απέναντι στη Σπόρτινγκ Λισσαβόνας (4-2), αυτή τη φορά στο Άμστερνταμ. Ο αγώνας ήταν πάντως βαθμολογικά αδιάφορος, αφού οι δύο αντίπαλοι είχαν ήδη προκριθεί στην επόμενη φάση.
Ο Αλέ σκόραρε και πάλι για τον «Αίαντα», έφτασε τα 10 γκολ στους ομίλους έναντι των 9 του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι και βρήκε στόχο και στα έξι παιχνίδια της παρούσας φάσης, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ του Κριστιάνο Ρονάλντο.
Για τον ίδιο όμιλο (3ος), η Ντόρτμουντ νίκησε την Μπεσίκτας με 5-0, με τους Τούρκους να ολοκληρώνουν μια κακή παρουσία μετρώντας έξι ήττες σε έξι αγώνες!
Η Ρεάλ επιβλήθηκε 2-0 της Ίντερ στο «Μπερναμπέου» και πήρε την πρώτη θέση με δεύτερους τους Ιταλούς στο 4ο γκρουπ, ενώ στο Γιουρόπα Λιγκ θα συνεχίσει η αποκάλυψη της φετινής διοργάνωσης, Σερίφ Τιράσπολ, που πήρε ισοπαλία 1-1 στην Ουκρανία απέναντι στην απογοητευτική φέτος Σαχτάρ Ντόνετσκ.
Ο Γιώργος Αθανασιάδης και ο Δημήτρης Κολοβός ξεκίνησαν βασικοί στην αρχική ενδεκάδα των Μολδαβών, με τον Κολοβό να δίνει τη θέση του στον Νικόλοφ στο ξεκίνημα του β΄ μέρους κι εκείνον να ισοφαρίζει στις καθυστερήσεις.

Αποτελέσματα και σκόρερ: 

1oς όμιλος
Λειψία-Μάντσεστερ Σίτι 2-1 (24' Σομποσλάι, 71' Αντρέ Σίλβα - 77' Μαχρέζ)
Παρί Σεν-Ζερμέν-Κλαμπ Μπριζ 4-1 (2' ,7' Εμπαπέ, 37' ,76' πεν. Μέσι - 68' Ριτς)

2ος όμιλος
Πόρτο-Ατλέτικο Μαδρίτης 1-3 (90'+5 πεν. Σέρτζιο Ολιβέιρα - 56' Γκριεζμάν, 90' Κορέα, 90'+2 Ντε Πάουλ)
Μίλαν-Λίβερπουλ 1-2 (29' Τομόρι - 36' Σαλάχ, 55' Ορίγκι)

3ος όμιλος
Άγιαξ-Σπόρτινγκ Λισαβόνας 4-2 (8' πεν. Αλέ, 42' Άντονι, 59' Νέρες, 62' Μπερχούις - 22' Σάντος, 78' Ταμπατά)
Ντόρτμουντ-Μπεσίκτας 5-0 (29' Μάλεν, 45'+2 πεν, 53' Ρόις, 68', 81' Χάαλαντ)

4ος όμιλος
Σαχτάρ Ντόνετσκ-Σερίφ Τιράσπολ 1-1 (42' Φερνάντο - 90'+3 Νικόλοφ) 
Ρεάλ Μαδρίτης-Ίντερ 2-0 (19' Κρόος, 79' Ασένσιο) naftemporiki.gr