Στη 3η θέση ο ΠΑΣ Γιάννινα, μεγάλο "διπλό" στη Λαμία!

Με τους 3 βαθμούς της νίκης στις αποσκευές του επιστρέφει ο ΠΑΣ Γιάννινα από τον Βόλο, έχοντας  κατακτήσει ένα πολύ σπουδαίο διπλό επί της Λαμίας!
Το γκολ του Σάλιακα στο 54ο λεπτό αποδείχτηκε αρκετό, αφού οι Ηπειρώτες δεν χρειάστηκε να πιάσουν πολύ μεγάλη απόδοση σήμερα, καθώς πέτυχαν τον πιο ακίνδυνο αντίπαλο που βρέθηκε μπροστά τους μέχρι σήμερα.
Η τακτική του κ. Μεταξά μπορεί να ήταν αρκετά συντηρητική στη διάρκεια του σημερινού αγώνα (έδωσε την κατοχή στη Λαμία), αλλά αποδείχτηκε έξυπνη, αφού ο ΠΑΣ Γιάννινα κατάφερε να φτάσει 2-3 φορές με αξιώσεις προς την αντίπαλη περιοχή, αλλά και να μη δεχτεί καμία απειλή, είτε από στατική φάση είτε από ροή αγώνα. Όλα τα ατού της Λαμίας ήταν πολύ καλά μπλοκαρισμένα και εν τέλει οι «κυανόλευκοι» πήραν το «επαγγελματικό διπλό» όπως λέμε σε τέτοιες περιπτώσεις.
Όσον αφορά την εικόνα του παιχνιδιού, το θέαμα ήταν πολύ φτωχό. Ο ΠΑΣ Γιάννινα έδωσε την κατοχή μπάλας στη Λαμία, η οποία όμως όταν έφτανε κοντά στην περιοχή του ΠΑΣ δεν είχε εμπνεύσεις, δεν είχε λύσεις και δεν έβρισκε ευκαιρίες, με συνέπεια ο Λοντίγκιν να είναι κυρίως θεατής και να συμμετέχει μόνο στο build up. Κάποια γεμίσματα κόπηκαν εύκολα από Κάργα και Εραμούσπε.
Επιπλέον η Λαμία προσπαθούσε να πιέσει πολύ ψηλά τον ΠΑΣ Γιάννινα που σε γενικές γραμμές όμως κατάφερνε να σπάσει την πίεση και να περάσει την μπάλα προς την επίθεση. Παρ’ όλα αυτά και ο ΠΑΣ δεν έγινε πολύ επικίνδυνος, αφού απειλούσε κατά βάση με πολύ μακρινά σουτ. Θα κρατήσουμε, πάντως, την καλή στιγμή του 3ου λεπτού όπου ο Μορέιρα δεν βρίσκει γεμάτα την μπάλα σε παράλληλη πάσα του Σάλιακα, όπως και τη μεγάλη φάση του Σνάιντερ στο 31ο λεπτό, ο οποίος σούταρε πίσω από το σημείο του πέναλτι, με τον Γκαραβέλη να κάνει μεγάλη επέμβαση στο δεξί του «παραθυράκι».
Στην επανάληψη δεν άλλαξε ιδιαίτερα ο ρυθμός του αγώνα, αλλά σ’ ένα καλό ανέβασμα του ΠΑΣ Γιάννινα με τον Καραχάλιο από τον άξονα, η μπάλα με τη βοήθεια κι ενός γλιστρήματος αντιπάλου πήγε στον Σάλιακα, ο δεξιός οπισθοφύλακας του ΠΑΣ Γιάννινα κινήθηκε ωραία προς την περιοχή και πλησιάζοντας το ημικύκλιο και εξαπέλυσε ένα τρομερό σουτ στο 54' στέλνοντας την μπάλα στη δεξιά γωνία του Γκαραβέλη. Ο μπακ του ΠΑΣ δεν πανηγύρισε έντονα το γκολ σεβόμενος το πέρασμά του από την ομάδα της Λαμίας.
Από εκεί και πέρα ο ΠΑΣ διαχειρίστηκε το παιχνίδι χωρίς να πιεστεί ιδιαίτερα, πέρα από κάποια γεμίσματα που γίνονταν με φάουλ. Η Λαμία παρέμενε παντελώς ακίνδυνη και ο ΠΑΣ πανηγύρισε στο τέλος τρεις βαθμούς που τον ανέβασαν στην 3η θέση της βαθμολογίας.
Κάτι ανάλογο είχε να συμβεί από το 1976 (!), όταν ο ΠΑΣ την προτελευταία αγωνιστική του Α’ γύρου ήταν και τότε 3ος!
Επόμενος αντίπαλος είναι ο Βόλος στους «Ζωσιμάδες» το ερχόμενο Σάββατο, με τους Θεσσαλούς να έρχονται είτε με υπηρεσιακό είτε με νέο προπονητή μετά την απομάκρυνση του Αμπασκάλ.

Οι συνθέσεις:
ΛΑΜΙΑ (Μιχάλης Γρηγορίου): Γκαραβέλης, Μαρτίνεθ (79' Σαραμαντάς), Προβυδάκης (79' Σκόνδρας), Αντέτζο, Τζανετόπουλος, Γκέντσογλου, Μπεχαράνο, Νούνιες (60' Ελευθεριάδης), Ταϊρόν (66' Μανουσάκης), Ρόμανιτς, Τσούκαλος (60' Αραμπούλι).
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Ηρακλής Μεταξάς): Λοντίγκιν, Σάλιακας, Κάργας, Εραμούσπε, Πίρσμαν, Καραχάλιος, Ντομίνγκεθ, Μπρένερ (72' Λώλης), Σνάιντερ, Μορέιρα, Περέα (90' Λιάσος).
ΠΗΓΗ: super-fm.gr