Κούτσης: «Με το που κάθεται ο Λουτσέσκου στον πάγκο, ο ΠΑΟΚ χάνει 1-0»

Ο παλαίμαχος άσος και νυν προπονητής, Γιώργος Κούτσης μίλησε για το ντέρμπι της Τούμπας, τον Ραζβάν Λουτσέσκου και τον MVP της αναμέτρησης, τον προπονητή του Άρη, Άκη Μάντζιο.
Ο Γιώργος Κούτσης μίλησε στο Metropolis 95,5 για το ντέρμπι του ΠΑΟΚ με αντίπαλο τον Άρη.
«Ήταν καλύτερος ο Άρης στην Τούμπα. Θεωρώ ότι ο ΠΑΟΚ δεν διαχειρίστηκε το ματς όπως θα έπρεπε. Αυτό που παρατήρησα εγώ από την στιγμή που κλείστηκε ο Άρης στο δεύτερο ημίχρονο, ο ΠΑΟΚ δεν βρήκε τις λύσεις και φάνηκε ότι δεν είχε πλάνο να διασπάσει την άμυνα του αντιπάλου για να ισοφαρίσει και να ξαναμπεί στο παιχνίδι.
Τα μεγάλα ατού του ΠΑΟΚ όπως ο Μπίσεσβαρ, ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς και άλλοι δεν βρέθηκαν σε καλή μέρα. Η ιστορία είναι ότι ο ΠΑΟΚ σε κάθε ματς δέχεται γκολ και δέχεται πολλές φάσεις. Δεν γίνεται σε κάθε παιχνίδι ο Πασχαλάκης να είναι ο καλύτερος παίκτης.
Με το που κάθεται ο Λουτσέσκου στον πάγκο ο ΠΑΟΚ χάνει 1-0. Είναι απίστευτο αυτό που συνέβη. Διαφορετικό ήταν το περσινό ντέρμπι των δυο ομάδων. Ο ΠΑΟΚ φέτος δεν είχε ενέργεια, ήταν νωθρός. Το αποτέλεσμα πέρα για πέρα είναι δίκαιο για τον Άρη.
Ο ΠΑΟΚ δεν είχε κλεψίματα, ήταν υποτονικός. Δεν μπορώ αλλιώς να χαρακτηρίσω τον ΠΑΟΚ. Ο Άρης προερχόταν από ένα βαρύ αποτέλεσμα και η νίκη του στην Τούμπα δίνει μεγαλύτερη διάσταση.
Ο ΠΑΟΚ ήταν ανεπαρκής. Εάν δεν ματώσεις, εάν δεν τρέξεις, δεν μπορείς να κερδίσεις ένα ντέρμπι. Είτε παίξεις με 3, είτε 13 στην άμυνα, όταν δεν έχεις την απαιτούμενη ενέργεια θα χάσεις. Στο σύστημα που θα επιλέξεις παίζει ρόλο και ο αντίπαλος. Αν μια ομάδα παίζει με 4-4-2 μπορείς να παραταχθείς με τετράδα πίσω. Αρκετοί παίκτες στον ΠΑΟΚ έχουν κλείσει τον κύκλο τους.
Όταν μία ομάδα έχει τριπλάσιο μπάτζετ από τις περισσότερες ομάδες πρέπει να έχει και ποιοτικούς παίκτες. Δεν μπορείς να χτίσεις μία ομάδα από πίσω. Ακόμα και για τον Βιεϊρίνια ισχύει αυτό δεν μπορεί να παίζει 90 λεπτά ασταμάτητα. Δεν συζητάμε τι έχει κάνει με τον ΠΑΟΚ και τι ιστορία έχει γράψει με την ασπρόμαυρη φανέλα.
Εγώ δεν κοιτάω ένα παιχνίδι, αλλά το σύνολο των αγώνων. Ο ΠΑΟΚ δεν έχει φρεσκάδα. Το 80% παιχνιδιών του ΠΑΟΚ θα πηγαίνει σε διάσπαση στην άμυνα. Ο MVP του ντέρμπι ήταν ο Μάντζιος. Οι επιλογές του ήταν εύστοχες, ο Άρης είχε ταυτότητα στο παιχνίδι, είχε διαβάσει εξαιρετικά το ματς και πήρε το διπλό».