Ο Πέτρος Μαρινάκης που ήταν μπροστά από την εποχή του και ο αρτίστας Χουάν Νέιρα

Δύο παίκτες διαφορετικών εποχών.
Ένας αρτίστας της μπάλας και ένας παίκτης που ήταν, αγωνιστικά, μπροστά από την εποχή του.
Η εκκίνηση του Χουάν Νέιρα στο φετινό πρωτάθλημα με 4 γκολ σε 7 αγωνιστικές είναι από τις καλύτερες της καριέρας του. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι η πιο παραγωγική σεζόν της καριέρας του ήταν μια χρονιά πριν πάει στον ΟΦΗ όταν την σεζόν 2017-2018 με την φανέλα της Ατλέτικο Ζακατεπέκ πετυχαίνοντας έξι γκολ στο πρωτάθλημα του Μεξικό.
Με το πρωτάθλημα να βρίσκεται στην 7η αγωνιστική και τον Χουάν Νέιρα να έχει πετύχει ήδη 4 γκολ, δεν είναι καθόλου απίθανο να ξεπεράσει φέτος την καλύτερη προσωπική του επίδοση κάνοντας ρεκόρ στην καριέρα του μέσα σε μια αγωνιστική σεζόν.
Ο Χουάν Νέιρα πήγε στον ΟΦΗ το καλοκαίρι του 2018 ως "10αρι", αποδείχθηκε πως το κλειδί στην καριέρα του, αν και βρισκόταν στα 29 του χρόνια, ήταν η μετατόπιση του από τον Χάιμε Βέρα σε έναν πλήρες box to box μέσο οπισθοχωρώντας στην θέση "8".
Ο Αργεντίνος μέσος με την τεράστια ποιότητα που διαθέτει ως ποδοσφαιριστής κατάφερε να εξελιχθεί, ακόμα και αν βρισκόταν σε μια ηλικία που δεν ήταν στο ξεκίνημα της καριέρας του, σε κομβικό παίκτη για τον ΟΦΗ έχοντας πετύχει μέχρι στιγμής 20 γκολ σε 85 παιχνίδια μετρώντας παράλληλα 21 ασίστ. Συμμετοχή συνολικά σε 41 γκολ φορώντας την φανέλα του ΟΦΗ σε 85 ματς!
Εύλογα γίνεται η σύγκριση με τον Πέτρο Μαρινάκη.
Ο παλαίμαχος άσος του ΟΦΗ, της Σεβίλλης και του Ολυμπιακού, αποτέλεσε έναν κεντρικό χαφ που το παιχνίδι του ήταν πολύ μπροστά από την εποχή του, παίκτης που καθιέρωσε, αναμφίβολα στην χώρα μας, τον όρο box to box μέσο.
Ένας κεντρικός χαφ που μπορεί να μην έπαιξε ποτέ στην θέση "10", εκεί όπου δέσποζε το όνομα του Νίκου Νιόπλια αλλά με πατήματα κυρίως στις θέσεις "6" και "8" αποτελώντας έναν τρίτο πόλο σκοραρίσματος στην αρμάδα του Ευγένιου Γκέραρντ. Ο ΟΦΗ κάθε χρόνο με τον Πέτρο Μαρινάκη στην σύνθεση του έπαιρνε 5-6 γκολ την χρονιά, αριθμός πολύ σημαντικός για το ποδόσφαιρο που παιζόταν εκείνη την εποχή και το οποίο χαρακτηριζόταν από εντελώς διαφορετικές ταχύτητες από ότι βλέπουμε σήμερα.
Κοντολογίς εύκολα μπορεί να γίνει η σύγκριση ανάμεσα στους δύο ποδοσφαιριστές με τον Χουάν Νέιρα να διανύει περίοδο δεύτερης νεότητας, απελευθερωμένος από το άγχος και την πίεση για την επόμενη μέρα της καριέρας του αποτελεί τον άνθρωπο-ηγέτη του ΟΦΗ κάνοντας μια καταπληκτική εκκίνηση στο πρωτάθλημα. gentikoule.gr