Πλατέλλας: "Σημαντική η στήριξη του Μάντζιου από τον Καρυπίδη, βρίσκει τα βήματά του ο Άρης"

Ο Βαγγέλης Πλατέλλας φιλοξενήθηκε στην εκπομπή "Pressing" του Libero 107,4.
Ο πρώην μεσοεπιθετικός του Άρη, μίλησε για το ντέρμπι των "Κιτρινόμαυρων" την Κυριακή (31/10 – 19:30) κόντρα στην ΑΕΚ, ενώ παράλληλα σημείωσε τον προβληματισμό του για την αργοπορημένη έναρξη της Σούπερ Λιγκ 2.

Αναλυτικά, τα όσα δήλωσε:

Για το πρόσφατο γκολ του, στην αναμέτρηση του Κυπέλλου κόντρα στον Ιωνικό:
"Είναι ωραίο να πετυχαίνεις γκολ, αλλά το πιο σημαντικό είναι να κερδίζει η ομάδα. Πορευόμαστε έτσι. Έχουμε πολλές ήττες στη ζωή μας, αλλά με μια νίκη όλα αλλάζουν".

Για το γεγονός πως επιλέγει προσεκτικά τις ομάδες που αγωνίζεται:
"Πάνω απ’ όλα κοιτάω να είμαι εγώ καλά μέσα μου. Όπου πάω, θέλω να βοηθήσω και να δώσω το μέγιστο. Κάποιες φορές είναι θέμα ψυχολογίας, να σε θέλουν και εκεί που πας".

Για την… αργοπορημένη έναρξη της Σούπερ Λιγκ 2 και την Ξάνθη:
"Τα έχω ζήσει κι άλλες φορές. Εύχομαι να σταματήσει κάποια στιγμή αυτό και να ξεκινάει στην ώρα του. Το σημαντικό είναι ότι είμαι σε μια ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό. Μου αρέσει αυτό.
Όπως στην ομάδα, έτσι και στη ζωή μου, έχω στόχους. Το φετινό πρωτάθλημα είναι πολύ δύσκολο. Και πρώτος να βγεις, πάλι πλέι οφ παίζεις. Αυτό είναι πολύ κακό για εμένα. Μπορεί να κάνεις 30 καλά παιχνίδια, να χάσεις ένα και να μην ανέβεις. Είναι πρωτοφανές".

Για το ΑΕΚ-Άρης που πλησιάζει:
"Για εμένα δεν έχουν απόσταση. Είναι δύο πολύ καλές ομάδες. Σίγουρα μπορεί να παίξει ρόλο η έδρα και ο κόσμος. Πιστεύω πως θα γίνει ένα καλό παιχνίδι. Και οι δύο ομάδες έχουν στόχους, είναι κοντά στη βαθμολογία. Ο Άρης μετά το -6, βρίσκει τα πατήματα του. Η ΑΕΚ είναι σε καλό δρόμο".

Για την αλλαγή προπονητή στην ΑΕΚ:
"Νομίζω ότι όταν ξεκινάς με έναν καινούργιο προπονητή, πρέπει να του δώσεις χρόνο. Στην Ελλάδα δεν ξέρω αν μπορούμε να το κάνουμε αυτό".

Για την στήριξη του Θόδωρου Καρυπίδη στον Άκη Μάντζιο:
"Είναι πολύ σημαντικό αυτό που έκανε ο πρόεδρος του Άρη, γιατί νομίζω πως το κλίμα γύρισε. Τον στήριξε και αυτός του το ανταπέδωσε, γιατί ο Άρης έχει βρει μια πολύ καλή ροή".

Για τον πρωταθλητισμό που κάνει ο Άρης:
"Το να διεκδικείς πρωτάθλημα είναι πολύ δύσκολο. Ο Άρης έχει πολλά χρόνια να το κάνει και είναι πολύ σημαντικό για τον κόσμο του, να το κάνει. Έχει κάνει δουλειά ο κ. Καρυπίδης. Έχει δώσει χρήματα, έχει φέρει παίκτες. Ο Άρης μπορεί να διεκδικήσει πράγματα. Πέρσι παραλίγο να πάει στον τελικό. Σίγουρα θέλει χρόνο και μπορεί να τα καταφέρει".

Για την μεσοεπιθετική γραμμή του Άρη:
"Υπάρχει πάρα πολύ ποιότητα. Πάρα πολλοί παίκτες, σε υψηλό επίπεδο και μπορούν να παίξουν όλοι… αλλά δεν μπορούν να παίξουν όλοι. Κάποιος πρέπει να μείνει έξω, ενώ όλοι θέλουν να παίζουν. Δεν ξέρω αν είναι καλό αυτό. Είναι πολύ σημαντικό να διαχειριστείς προσωπικότητες, γιατί αν τους χάσεις σε αυτό το μέγεθος μπορεί να γίνουν απώλειες".

Για το φετινό πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ:
"Δεν είναι το ίδιο όπως πέρσι και πρόπερσι. Οι μικρές ομάδες διεκδικούν περισσότερα και έχουν πάρει αποτελέσματα. Ο Ατρόμητος έχει καλή ομάδα αλλά δεν ξέρω γιατί είναι εκεί στη βαθμολογία. Είναι δύσκολο πρωτάθλημα".

Για τη μείωση του ποσοστού των Ελλήνων που αγωνίζονται στις Ελληνικές ομάδες:
"Στα περισσότερα πρωταθλήματα, υπάρχουν τουλάχιστον αναγκαστικά 5 παίκτες. Τα τελευταία χρόνια εδώ, έχει ξεφύγει η κατάσταση. Σπάνια παίζουν και σε μερικές ομάδες ακόμα και κανείς. Αυτό κάνει κακό και στα ταλέντα από πίσω".

Για το αν θα συμβούλευε σε κάποιον να αγωνιστεί στον εξωτερικό:
"Αν βρεις την παραμικρή ευκαιρία, είναι πολύ σημαντικό να φύγεις. Να δεις, να δουλέψεις και να σου αλλάξει η ζωή. Υπάρχουν διατροφές, προσοχή, τα πάντα".

Για τον επαναπατρισμό του:
"Έχω μια κορούλα, οπότε δεν μπορούσα να είμαι μακριά. Ήθελα να είμαι κοντά στο παιδί μου".