Λαπόρτα: «Ο Κούμαν έπρεπε να είχε απολυθεί νωρίτερα»

Την άποψη ότι η Μπαρσελόνα θα έπρεπε να έχει απολύσει τον Ρόναλντ Κούμαν από την τεχνική ηγεσία της ομάδας πριν από την εκτός έδρας ήττα 1-0 από τη Ράγιο Βαγεκάνο, εξέφρασε ο πρόεδρος των Καταλανών, Ζοάν Λαπόρτα.
Ο Ολλανδός απομακρύνθηκε μετά τον αγώνα της Τετάρτης (27/10) στη Μαδρίτη, στον οποίο οι «Μπλαουγκράνα» γνώρισαν την δεύτερη διαδοχική ήττα στο πρωτάθλημα, μετά από την εντός έδρας με τη Ρεάλ Μαδρίτης στο ντέρμπι.
«Κοιτάζοντας την κατάσταση σήμερα, πιθανότατα θα ήταν η καλύτερη απόφαση (σ.σ. να λυθεί νωρίτερα το συμβόλαιο του Κούμαν)» δήλωσε ο Λαπόρτα στη συνέντευξη Τύπου κατά την παρουσίαση του Σέρχι Μπαρχουάν ως υπηρεσιακού τεχνικού.
«Τώρα είναι εύκολο να το πούμε αυτό, αλλά υπάρχουν περιστάσεις που μας οδήγησαν να περιμένουμε. Σκεφτήκαμε ότι ο Κούμαν χρειαζόταν περισσότερο χρόνο. Αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη, αλλά η κατάσταση έφτασε σε ένα σημείο όπου ήταν ανυπόφορη».
Ο Λαπόρτα άφησε να εννοηθεί ότι οι συνομιλίες με τον Τσάβι, ο οποίος εργάζεται αυτή τη στιγμή στο Κατάρ ως προπονητής της Αλ Σαντ, είναι προχωρημένες, ωστόσο ακόμη δεν έχει επιτευχθεί συμφωνία.
«Είναι φίλος και πάντα πίστευα ότι μια μέρα ο Τσάβι θα γίνει προπονητής της Μπαρσελόνα. Είναι μια προτεραιότητα στη ζωή του. Εάν φτάσουμε σε συμφωνία, θα έχει την πλήρη στήριξή μας», υπογράμμισε.
ΠΗΓΗ: Reuters