Σπανός: «Αλληλοεξουδετερώθηκαν Ιωνικός και ΠΑΣ»

Ο Δημήτρης Σπανός υποστήριξε ότι Ιωνικός και ΠΑΣ Γιάννινα αλληλοεξουδετερώθηκαν στο σημερινό ματς.
Αναλυτικά όσα είπε ο προπονητής του Ιωνικού στην κάμερα της Cosmote TV για:

-το παιχνίδι του Ιωνικού με τον ΠΑΣ Γιάννινα: «Ίσως και να αλληλοεξουδετερώθηκαν οι δύο ομάδες. Νομίζω είχαμε την κατοχή. Οι ευκαιρίες ήταν μοιρασμένες. Έκανε δύο ευκαιρίες ο αντίπαλος, τρεις εμείς. Δεν είμαι ευχαριστημένος. Θα έπρεπε να είμαστε λίγο πιο πιεστικοί, πιο καλοί στο να δημιουργήσουμε, να βάλουμε πιο πολλές φορές την μπάλα μέσα στην αντίπαλη εστία. Δεν το κάναμε, παρόλα αυτά το βασικό μέλημα αυτής της ομάδας μετά το 80'-85' -όταν αντιμετωπίζεις και τον ΠΑΣ Γιάννινα, ο οποίος είναι εξαιρετικός στις αντεπιθέσεις- ήταν να παραμείνει το 0-0. Αφού δεν μπορείς να το κερδίσεις, τότε να μην χάσεις».

-το ότι και οι δύο ομάδες φοβόντουσαν τις αντεπιθέσεις των αντιπάλων: «Γι' αυτό είπα ότι οι δύο ομάδες αλληλοεξουδετερώθηκαν. Έχουμε, ίσως, το ίδιο σκεπτικό ως ομάδες. Είναι δύο ομάδες, οι οποίες θα παλέψουν για συγκεκριμένα πράγματα, άρα θα έπρεπε να είμαστε λίγο καλύτεροι και εμείς και ο αντίπαλος, χωρίς να θέλω να κρίνω τον αντίπαλο. Παρόλα αυτά, εντάξει όλοι λέμε είναι καλός ο πόντος. Εγώ είμαι δυσαρεστημένος. Θα ήθελα τη νίκη. Δεν την πήραμε, αλλά δεν μπορώ να αδικήσω την προσπάθεια των παιδιών».

-το εάν περίμενε ότι ο Ιωνικός θα φτάσει τόσο γρήγορα στο αγωνιστικό επίπεδο, που θα τον αναγκάζει να είναι δυσαρεστημένος με την παραγωγή φάσεων, παρά τις περισσότερες τελικές: «Ο Ιωνικός είναι μια ομάδα, που οι άνθρωποι που διοικούν έχουν επενδύσει αρκετά. Έχουμε πάρει πάρα πολύ καλούς παίκτες, έχουμε έμπειρα παιδιά, παιδιά που ξέρουν τη Σούπερ Λιγκ 1, που την ξέρουν καλύτερα από όλους μας. Άρα γιατί να μην ανέβουμε ένα "σκαλοπάτι" παραπάνω. Βέβαια, δεν χρειάζεται να λέμε μεγάλα λόγια. Όλα μέσα στο γήπεδο. Αλλά, εάν θέλετε την άποψή μου, θα ήθελα να έχουμε έξι βαθμούς. Αφού κερδίσαμε τον Άρη, θα έπρεπε να κερδίσουμε και σήμερα».

-το εάν καθυστέρησε να βάλει στο ματς τον Γιώργο Μάναλη: «Τον πιστεύουμε πολύ τον Γιώργο. Άλλωστε έδειξε και πέρυσι τα διαπιστευτήριά του μέσα στο γήπεδο. Θα τα δείξει και φέτος. Ίσως ναι, να έπρεπε να τον βάλουμε νωρίτερα. Όμως, είναι μια επιλογή που την κάνεις και εάν βγει, βγήκε. Σε εμάς δεν βγήκε σήμερα, οπότε ίσως να έχετε και δίκαιο».

-το ότι αναγκάζεται να χάνει συνεχώς βασικά εργαλεία, ιδίως στις θέσεις των εξτρέμ (σ.σ. όπως ο Καμπράλ, μετά τον Λένις): «Αυτή ήταν μια πολύ σημαντική παράμετρος στο παιχνίδι. Όμως, έχουμε συνηθίσει να ζούμε με τη δυσκολία κι αν ο Ιωνικός ως όνομα δεν αντιμετωπίσει τις δυσκολίες, νομίζω δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Εάν μείνουμε στο ότι "δεν παίζει ο Καμπράλ και ο Λένις και έχουμε καταστραφεί", τότε θα καταστραφούμε σίγουρα. Άρα, λοιπόν, να κάνουμε την προσπάθειά μας με το 100% των δυνάμεών μας, όπως έκαναν τα παιδιά σήμερα, όπως και ο Ματσούκας, όπως έκανε ο Ντάλσιο που έπαιξε σε μια θέση, την οποία έχει χρόνια να παίξει. Δεν μπορώ να έχω παράπονο».