Σαν σήμερα το 2005: Η Νιούκασλ αποκτά τον Μάικλ Όουεν

Την απόκτηση του Μάικλ Όουεν ανακοίνωσε σαν σήμερα, 30 Αυγούστου, το 2005 η Νιουκάσλ, σκορπώντας ενθουσιασμό στους φίλους της.
Το "Παιδί Θαύμα" του Αγγλικού ποδοσφαίρου είχε αφήσει το καλοκαίρι του 2004 την Λίβερπουλ για να πάει στην Ρεάλ Μαδρίτης και να κατακτήσει το Τσάμπιονς Λιγκ, βλέποντας όμως τους "Κόκκινους" το 2005 να κατακτούν εκείνοι το Τσάμπιονς Λιγκ.
Επιλογή του θρύλου της Λίβερπουλ, Γκρέιαμ Σούνες, ο οποίος είχε διαδεχτεί τον Μπόμπι Ρόμπσον στην τεχνική ηγεσία της Νιουκάσλ, ο Όουεν μετά από μια μεγάλη καριέρα με τους "Ρεντς" όπου κατέκτησε την Χρυσή Μπάλα, το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ, το Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ, 1 Κύπελλο Αγγλίας, 2 Λιγκ Καπ Αγγλίας και 1 Τσάριτι Σιλντ, επιστρέφει στην Πρέμιερσιπ.
Η μεταγραφή του κόστισε στην Νιουκάσλ 16 εκατομμύρια Λίρες Αγγλίας και μετά από 79 συμμετοχές και 30 γκολ, έφυγε το καλοκαίρι του 2009 και πήγε στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

 
(Στην φωτογραφία ο Νίκος Νικολάου με την φανέλα και τα παπούτσια που φόρεσε ο Όουεν στο ντεμπούτο του με την Λίβερπουλ και την Χρυσή Μπάλα που κατέκτησε το 2001)