Κόπα Αμέρικα: Στον τελικό η Αργεντινή του Λιονέλ Μέσι!

Στον τελικό του Κόπα Αμέρικα προκρίθηκε η Αργεντινή του Λιονέλ Μέσι!
Έτσι, το τρόπαιο του φετινού Κόπα Αμέρικα θα διεκδικήσουν στον μεγάλο τελικό της 11ης Ιουλίου (03:00 ξημερώματα ώρα Ελλάδος), η Βραζιλία και η Αργεντινή, μετά την πρόκριση της «Αλμπισελέστε» στα πέναλτι εις βάρος της Κολομβίας με 3-2 κι ενώ ο κανονικός αγώνας δεν ανέδειξε νικητή (1-1).
Μεγάλος πρωταγωνιστής της Αργεντινής ήταν ο γκολκίπερ Εμιλιάνο Μαρτίνες, ο οποίος απέκρουσε τρία πέναλτι (από τους τυπικά γηπεδούχους αστόχησε μόνο ο Ντε Πάουλ) και ήταν αυτός που οδήγησε την ομάδα του στον τελικό που θα διεξαχθεί στο θρυλικό «Μαρακανά».
Η ομάδα του Λιονέλ Σκαλόνι πήρε πολύ νωρίς το προβάδισμα και συγκεκριμένα στο 7ο λεπτό, όταν μετά από ασίστ του Μέσι ο Λαουτάρο Μαρτίνες άνοιξε το σκορ με ωραίο πλασέ.
Οι «Καφετέρος» αντέδρασαν άμεσα και έψαξαν το γκολ της ισοφάρισης. Είχαν δύο δοκάρια, αρχικά με τον Μπάριος στο 37' με σουτ από την άκρη της περιοχής κι ένα λεπτό μετά με την κεφαλιά του Γέρι Μίνα. Τελικά οι Κολομβιανοί ισοφάρισαν στο 61'. Ο Κάρντονα με εξαιρετική μπαλιά έβγαλε τον Λουίς Ντίας στην πλάτη της άμυνας των Αργεντίνων με τον 24χρονο μέσο της Πόρτο να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα.
Οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στη διαδικασία των πέναλτι, παρά τις προσπάθειες των παικτών τους για το γκολ της νίκης στην κανονική διάρκεια του ματς.
Εκεί η Αργεντινή είχε σε μεγάλη βραδιά τον Εμιλιάνο Μαρτίνες, ο οποίος απέκρουσε τα πέναλτι των Σάντσες, Μίνα και Κάρντονα και σε συνδυασμό με τις εύστοχες εκτελέσεις των Μέσι, Παρέδες και Λοαυτάρο Μαρτίνες (αστόχησε ο Ντε Πάουλ) η «Αλμπισελέστε» εξασφάλισε την πρόκριση στον μεγάλο τελικό.