Απέκτησε και τον Έρικ Γκαρθία η Μπαρσελόνα

Μετά τον Κουν Αγουέρο, η Μπαρσελόνα ανακοίνωσε την δεύτερη καλοκαιρινή της μεταγραφή.
Οι Καταλανοί απέκτησαν και επίσημα τον Έρικ Γκαρθία, όπως επικοινώνησαν επίσημα πριν από λίγο. Ο 20χρονος κεντρικός αμυντικός γεννημένος στην Βαρκελώνη, "απόφοιτος" της "Μασία", της ξακουστής Ακαδημίας της Μπάρτσα ήταν αρχηγός σε κάθε ηλικιακή ομάδα που αγωνίστηκε, έως το 2017 όταν τον απέκτησε η Μάντσεστερ Σίτι, δίνοντας ένα ποσό ύψους 1.700.000 ευρώ.
Τον Δεκέμβριο του 2018 έπαιξε πρώτη φορά με την ανδρική ομάδα στους "Πολίτες" και κατέκτησε με την φανέλα τους ένα Πρωτάθλημα, ένα Λιγκ Καπ και ένα Κομιούνιτι Σιλντ. Συνολικά στη Σίτι αγωνίστηκε 35 φορές με την πρώτη ομάδα (2.546 λεπτά), ωστόσο η γενικότερη παρουσία του τόσο σε επίπεδο Ανδρών όσο και σε επίπεδο Κ21 με τη Σίτι και την Εθνική Ισπανίας τον οδήγησε στις επιλογές του Λουίς Ενρίκε για το Euro 2020.
Η συμφωνία του με την Μπαρσελόνα θα ενεργοποιηθεί την 1η Ιουλίου, όταν ολοκληρωθεί το συμβόλαιό του με τους Πρωταθλητές Αγγλίας. Στους Καταλανούς υπέγραψε συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2026, το οποίο θα έχει ρήτρα αποδέσμευσης 400.000.000 ευρώ.