Στο Τσάμπιονς Λιγκ Λίβερπουλ και Τσέλσι, έμεινε έξω η Λέστερ

Η Λίβερπουλ και η Τσέλσι θα είναι παρούσες στο Τσάμπιονς Λιγκ της επόμενης αγωνιστικής περιόδου, καθώς τερμάτησαν στην 3η και στην 4η θέση αντίστοιχα της Πρέμιερ Λιγκ, ενώ η Λέστερ που είναι στην 5η θέση, έμεινε εκτός.
Οι 6 φορές Πρωταθλητές Ευρώπης "Ρεντς" νίκησαν με 2-0 την Κρίσταλ Πάλας, ενώ οι "Μπλε" ηττήθηκαν με 2-1 από την Άστον Βίλα στο Μπέρμιγχαμ.
Η Κυπελλούχος Αγγλίας γνώρισε την ήττα στην έδρα της από την Τότεναμ με 2-4 (μολονότι κέρδιζε με 2-0), έμεινε για δεύτερη σερί σεζόν στην τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος. Πρόλαβε τα ευρωπαϊκά «εισιτήρια» την τελευταία... στιγμή με πρωταγωνιστή τον Γκάρεθ Μπέιλ η Τότεναμ, που κατετάγη 7η και θα αγωνιστεί στα προκριματικά του Conference League, ενώ εκτός Ευρώπης για πρώτη φορά μετά από 25 χρόνια η Άρσεναλ.
Τέλος, ο Κουν Αγουέρο έπαιξε για τελευταία φορά στο πρωτάθλημα με την Μάντσεστερ Σίτι, την οποία αποχαιρέτησε με τον πλέον ιδανικό τρόπο, καθώς μπήκε ως αλλαγή στον αγώνα-γιορτή με την Έβερτον (στο 65') και πρόλαβε να σκοράρει δις, στο 71ο και στο 76ο λεπτό, για το 4-0 και το 5-0.
Ο μεγάλος Αργεντίνος επιθετικός θα συνεχίσει την καριέρα του στην Μπαρσελόνα.