Γιουρόπα Λιγκ: Βιγιαρεάλ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στον τελικό

Βιγιαρεάλ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα αναμετρηθούν στον φετινό τελικό του Γιουρόπα Λιγκ.
Οι «Κόκκινοι Διάβολοι» γνώρισαν «γλυκιά» ήττα από την Ρόμα στην Ιταλία με 3-2, ενώ το «Κίτρινο Υποβρύχιο» άντεξε στην πίεση της Άρσεναλ, φεύγοντας με το «χρυσό» 0-0 στο Λονδίνο.
Η ομάδα του Μάντσεστερ μετά το εμφατικό 6-2 στο «Όλντ Τράφορντ» την περασμένη Πέμπτη ηττήθηκε αυτή την φορά στο «Ολίμπικο» από την Ρόμα με σκορ 3-2, αλλά ήταν αυτοί που θα παίξουν στον τελικό.
Για άλλη μια φορά απόλυτος πρωταγωνιστής της ομάδας του Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ ήταν ο Έντινσον Καβάνι. Ο Ουρουγουανός στράικερ, μετά τα 2 γκολ και την ασίστ που είχε στον πρώτο ημιτελικό με τους «Ρωμαίους», ήταν ο σκόρερ και των δύο τερμάτων στη ρεβάνς επί Ιταλικού εδάφους.
Τζέκο και Κριστάντε στο δεύτερο μέρος είχαν δώσει προσωρινά προβάδισμα στην Ρόμα, αλλά ο Καβάνι στο 69ο λεπτό ισοφάρισε, για να δώσει τη νίκη γοήτρου στην ομάδα της «Αιώνιας Πόλης» ο Ζαλέφσκι στο 83ο λεπτό.
Η Γιουνάιτεντ σε τρεις εβδομάδες θα επιδιώξει να σηκώσει την κούπα του Γιουρόπα Λιγκ για δεύτερη φορά μετά τη σεζόν 2016/2017, όταν είχε επικρατήσει στον τελικό του Αγιαξ με 2-0.
Αντίπαλος των «Μπέμπηδων» στον καταληκτικό αγώνα του Γκντανσκ θα είναι η «πρωτάρα», Βιγιαρεάλ, η οποία «προστάτευσε» στο «Έμιρεϊτς» του Λονδίνου το υπέρ της 2-1 στο «Κεράμικα» και με το 0-0 που πήρε «πέταξε έξω» από τον τελικό την Άρσεναλ.
Ο αποκλεισμός αυτός για τους «Κανονιέρηδες» μπορεί να χαρακτηριστεί οδυνηρός, καθώς η κατάκτηση του τροπαίου του Γιουρόπα Λιγκ ήταν ο μοναδικός δρόμος για να βρεθεί η ομάδα του Μικέλ Αρτέτα στα Ευρωπαϊκά σαλόνια και της επόμενης σεζόν.