Κυπελλούχος Ισπανίας η Μπαρσελόνα, 0-4 την Μπιλμπάο!

Θρίαμβος της Μπαρσελόνα στον τελικό του Κόπα Ντελ Ρέι, καθώς επικράτησε με το εμφατικό 0-4 της Μπιλμπάο και κατέκτησε το τρόπαιο!
Η ομάδα του Ρόναλντ Κούμαν κατέκτησε έτσι τον πρώτο τίτλο της "Νέας Εποχής", αναφέρει επίσημα ο σύλλογος, εννοώντας την εποχή Λαπόρτα!
Με τους Μέσι, Ντε Γιόνγκ και Γκριεζμάν να κάνουν «πάρτι» στην άμυνα της Αθλέτικ η Μπάρτσα διέλυσε τους Βάσκους στο «Λα Καρτούχα» της Σεβίλλης και κατέκτησε το 31ο Κύπελλο Ισπανίας στην Ιστορία της.
Η ομάδα του Ρόναλντ Κούμαν ήταν απολαυστική στο δεύτερο μέρος, διάστημα στο οποίο έκανε ό,τι ήθελε στην άμυνα της Αθλέτικ, η οποία μέσα σε δύο εβδομάδες ηττήθηκε σε δύο τελικούς.
Ο τελικός έλαβε τέλος μέσα σε 13 λεπτά στο β' μέρος, διάστημα στο οποίοι οι Μπλαουγκράνα πέτυχαν 4 γκολ! Στο 60' από πάσα του Μέσι στον Ντε Γιόνγκ, ο Ολλανδός βρήκε εξαιρετικά με χαμηλή σέντρα στην κίνηση στον Γκριεζμάν, ο οποίος έκανε από κοντά το 0-1.
Στο 63' από σέντρα του Άλμπα, ο Ντε Γιόνγκ με κεφαλιά-ψαράκι έκανε το 0-2, ενώ στο 68' από καταπληκτική ενέργεια του Μέσι, που άλλαξε τη μπάλα δύο φορές με τον Ολλανδό μέσο, η κατάληξη ήταν ένα εξαιρετικά «ζυγισμένο» πλασέ του Αργεντίνου σούπερ σταρ, στη γωνία του ανήμπορου να αντιδράσει Ουνάι Σιμόν.
Στο 72' ο «ψύλλος» έκανε ακόμη πιο εντυπωσιακή τη νίκη της Μπαρσελόνα, με πλασέ στη γωνία που δεν μπόρεσε να βγάλει ο γκολκίπερ της Αθλέτικ, έπειτα από σέντρα-διαβήτη του Ζόρντι Άλμπα, σημειώνοντας το 0-4 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς!