Απόλλων Λεμεσού: Το στοίχημα για τον Γιάννη Πετράκη

Το ματς της χρονιάς μέχρι το επόμενο είναι για τον Απόλλωνα το προσεχές με αντίπαλο τη συμπολίτισσά του ΑΕΛ.
Είναι στο -2 από τους γαλαζοκίτρινους και, όπως έχουν διαμορφωθεί τα βαθμολογικά δεδομένα, για να πανηγυρίσει τον τίτλο πρωταθλήματος θα πρέπει να πετύχει το απόλυτο στα τελευταία τέσσερα ματς. Για να ελπίζει, λοιπόν, στον τίτλο θα πρέπει να ξεπεράσει νικηφόρα το εμπόδιο της ΑΕΛ, την οποία δεν έχει κερδίσει στην τρέχουσα σεζόν.
Και όχι μόνο αφού τελευταία επιτυχία του Απόλλωνα ήταν στις 9 Μαρτίου 2019. Από τότε πέρασαν δύο χρόνια. Την ίδια ώρα, το ντέρμπι της Κυριακής αποτελεί στοίχημα και για τον Γιάννη Πετράκη. Ο πρώην τεχνικός του ΠΑΣ Γιάννινα, σε τρεις αναμετρήσεις με αντίπαλο τον Κέρκεζ δεν βγήκε σε καμία νικητής.
Συγκεκριμένα, στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος και ως προπονητής του Ολυμπιακού ηττήθηκε με 2-1 στο Μακάρειο. Ακολούθησε η ήττα στον πάγκο του Απόλλωνα με το ίδιο σκορ, 2-1, ενώ στο πιο πρόσφατο παιχνίδι οι δύο ομάδες της Λεμεσού έμειναν στην ισοπαλία (0-0). Ο Πετράκης, λοιπόν, θέλει να πανηγυρίσει πρώτη φορά απέναντι στον Κέρκεζ, που θα είναι και η πρώτη νίκη του Απόλλωνα επί της ΑΕΛ. Μάλιστα, εάν την πετύχουν οι κυανόλευκοι, θα είναι υψίστης σημασίας στην προσπάθεια διεκδίκησης του τίτλου.
Εάν αυτή τη φορά ο Πετράκης θα επικρατήσει του Κέρκεζ στη σκακιέρα των πάγκων θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι το βράδυ της Κυριακής για να το μάθουμε. Σε τρεις αναμετρήσεις απέναντι στην ΑΕΛ, ο Απόλλων, που διαθέτει την καλύτερη επιθετική γραμμή του πρωταθλήματος, πέτυχε μόλις δύο γκολ. Είναι κάτι που απασχολεί την τεχνική ηγεσία και αυτή τη φορά θα επιδιώξει με τον τρόπο που θα αγωνιστεί η ομάδα να φτιάξει και κυρίως να αξιοποιήσει σε μεγαλύτερο βαθμό τις ευκαιρίες της.
Η προετοιμασία για το Λεμεσιανό ντέρμπι «τρέχει» για τον Απόλλωνα, με τον Πετράκη να θέλει να βελτιώσει την εικόνα της ομάδας του σε σχέση με το τελευταίο παιχνίδι απέναντι στην Ανόρθωση. Γι’ αυτό και προτίθεται να προβεί σε κάποιες αλλαγές, κυρίως μεσοεπιθετικά, εκεί που υπάρχουν ποιοτικές επιλογές. Θέση στο αρχικό σχήμα διεκδικούν οι Μάρκοβιτς, Ματέι, Ντιγκινί, Μπένσοπ. Δεν υπολογίζονται και πάλι οι Δημητρίου και Βασιλείου. ΠΗΓΗ: goal.com.cy