ΑΕΚ-Άρης 0-2

Μεγάλη νίκη πήρε ο Άρης επί της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ με 0-2 για την 21η αγωνιστική ημέρα της Σούπερ Λιγκ.
Έτσι η ομάδα του Άκη Μάντζιου πήρε το προβάδισμα για την κατάκτηση της 2ης θέσης της κανονικής περιόδου, διότι με το «τρίποντο» έμεινε μόνη στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας της Σούπερ Λιγκ με 42 πόντους, 2 περισσότερους από τους ΠΑΟΚ και ΑΕΚ που μοιράζονται την τρίτη θέση και 4 από τον Παναθηναϊκό που ακολουθεί με 38.
Πέρα για πέρα δίκαιη η επικράτηση της ομάδας της Θεσσαλονίκης, που μετά το 0-1 έχασε δύο κλασικές ευκαιρίες για να «κλειδώσει» πιο γρήγορα τη νίκη της. Από το ξεκίνημα οι φιλοξενούμενοι απείλησαν δύο φορές με τον Μπρούνο Γκάμα, ωστόσο, η τρίτη ήταν και η... φαρμακερή. Από το κόρνερ του Γκάμα στο 29' και την αδράνεια των αμυντικών και του Αθανασιάδη, ο Ρόουζ από κοντά έγραψε το 0-1.
Ο Μανόλο Χιμένεθ είδε ότι τα πράγματα δεν πήγαιναν καλά με την ομάδα του και με το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους έκανε τρεις αλλαγές! Ό,τι ακριβώς είχε κάνει και στο προηγούμενο εντός έδρας ματς της ΑΕΚ εναντίον του ΠΑΣ Γιάννινα, όπου επίσης η ομάδα του βρισκόταν πίσω στο σκορ με 0-1.
Οι Θεσσαλονικείς έχασαν δύο κλασικές ευκαιρίες για να «τελειώσουν» το ματς, την πρώτη στο 48' μετά από λάθος του Μάνταλου, αλλά ακόμα μεγαλύτερο του Μπερτόλιο που δεν λειτούργησε σωστά την τελική προσπάθεια και τη δεύτερη στο 67' όταν ο Ματέο Γκαρσία πλάσαρε πάνω στον Αθανασιάδη που είχε κλείσει τη γωνία του.
Χρειάστηκε να περάσουν 70 λεπτά για να κάνει μία αξιόλογη επιθετική προσπάθεια η ΑΕΚ. Ο Μαχαίρας με «ξερό» σουτ από το ύψος της περιοχής έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι του Κουέστα. Στην εκπνοή του αγώνα ο Σίλβα με πλασέ από κοντά και με τους παίκτες της ΑΕΚ να τον κοιτάζουν, διαμόρφωσε το τελικό 0-2.