Το Κύπελλο Ελλάδος που κατέκτησε η Καστοριά βρίσκεται σε χέρια ιδιώτη!

Μια ιστορία που προξενεί πολλά ερωτήματα και οπωσδήποτε υπάρχει πολύ "παρασκήνιο".
Μια... εξωπραγματική υπόθεση ανέδειξε η ΕΡΑ Σπορ. Μια υπόθεση άγνωστη για πολλούς, που παρά τη σπανιότητά της, αναδεικνύει για ακόμα μια φορά τα όποια "κακώς κείμενα" στο Ελληνικό ποδόσφαιρο.
Όσο κι αν φαίνεται περίεργο, το Κύπελλο Ελλάδος που κατέκτησε η Καστοριά το 1980 απέναντι στον Ηρακλή (5-2) δεν βρίσκεται ούτε στα γραφεία της ομάδας, ούτε καν, στο Δημαρχείο Καστοριάς!
Όπως αναφέρθηκε στην ΕΡΑ Σπορ και επιβεβαιώθηκε και από τον πρώην παίκτη της ομάδας (που έπαιξε και στον τελικό) Λάκη Σημαιοφορίδη, για έναν ανεξήγητο λόγο, το Κύπελλο Ελλάδος της Καστοριάς βρίσκεται στα χέρια ενός ιδιώτη! Μάλιστα, αυτό συνέβη πριν από 23 ολόκληρα χρόνια, το 1997 και είναι απορίας άξιον γιατί δεν έχει αναζητηθεί ή ακόμα και αν αναζητήθηκε, γιατί δεν μπορεί να περιέλθει στα χέρια του συλλόγου.
Ο Λάκης Σημαιοφορίδης μιλώντας στην ΕΡΑ Σπορ χρησιμοποίησε πολλάκις τη λέξη "κατάσχεση του Κυπέλλου", ωστόσο και ίδιος αδυνατεί να εξηγήσει τι συνέβη.
Αναζητώντας περισσότερα στοιχεία, βρήκαμε μια συνέντευξη του Γιώργου Παράσχου (αρχηγός εκείνης της Καστοριάς) καλεσμένος σε ραδιόφωνο της Καστοριάς και μιλώντας για τον τελικό του 1980, τόνισε για το θέμα αυτό, ρίχνοντας περισσότερο φως:
"Είναι λυπηρό να το κρατάει ένας άνθρωπος αυτό το Κύπελλο. Να περιμένει να πάρει κάποια χρωστούμενα χρήματα από την κατάσχεση των γραφείων της ομάδας. Τι σου φταίει το Κύπελλο άνθρωπέ μου; Κάνε αγωγή στην τότε διοίκηση της ομάδας. Αυτό το Κύπελλο έπρεπε να είναι στα γραφεία του συλλόγου ή έστω στο Δημαρχείο της πόλης. Αυτό το Κύπελλο θα έχει σκουριάσει πλέον. Τι περιμένει αυτός ο άνθρωπος; Δεν ντρέπεται;" τόνισε ο Γιώργος Παράσχος.
Σαράντα χρόνια μετά, η πρώτη επαρχιακή ομάδα που κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδας (η δεύτερη ήταν η Λάρισα και η τρίτη ο ΟΦΗ) δεν μπορεί να το χαρεί, αφού κάποιος πολίτης (ασύλληπτο κι όμως αληθινό) το έχει πάρει σπίτι του, επειδή διεκδικεί κάποια χρήματα! Βασίλης Φουντουλάκης