Βαμβακούλας: «Καλύτερος ο Ολυμπιακός, αλλά είναι ντέρμπι»

Την δική του άποψη για το Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός εξέφρασε ο Νίκος Βαμβακούλας στον ΣΠΟΡ FM και έκανε λόγο για «έγκλημα» να μην παίζει ο Φορτούνης στην Εθνική.
«Επικίνδυνο» είναι να γίνει η οποιαδήποτε πρόβλεψη για ένα ντέρμπι Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός, όπως το αποψινό στο Καραϊσκάκη για την 9η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκ, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Νίκος Βαμβακούλας στον ΣΠΟΡ FM 94,6. «Δεν χωρούν προβλέψεις σε τέτοια παιχνίδια», υπογράμμισε ο βετεράνος άσος και των δύο ομάδων και έδωσε ένα μικρό προβάδισμα στους Πειραιώτες, λόγω της πληθώρας επιλογών που έχει ο Πέδρο Μαρτίνς. Ωστόσο, υπογράμμισε πως οι «Πράσινοι» δεν θα καταθέσουν τα όπλα και η μάχη θα κριθεί στο κέντρο της μεσαίας γραμμής.
Από εκεί και πέρα, χαρακτήρισε «έγκλημα» τη μη χρησιμοποίηση του Κώστα Φορτούνη στην Εθνική Ελλάδος, αφού είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες στη χώρα και τόνισε πως όλοι οι… καλοί χωράνε σε μία ενδεκάδα.
 
Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Νίκος Βαμβακούλας στον Διονύση Καππάτο
 
Για το πώς μπορεί να νιώθει ένας ποδοσφαιριστής, όταν βλέπει τους οπαδούς να φεύγουν, την στιγμή που δεν πάει καλά για την ομάδα τους το παιχνίδι: «Στο ποδόσφαιρο η μπάλα κάνει ό,τι θέλει… Δεν κοιτάει ο ποδοσφαιριστής τον κόσμο. Ο παίκτης έχει αγωνία και πάθος για το αποτέλεσμα και μόνο όσα συμβαίνουν μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Εμείς δεν κοιμόμασταν στην εποχή μας πριν από το ντέρμπι. Ο κόσμος το συζητούσε ένα μήνα πριν τη διεξαγωγή του αγώνα και υπήρχαν κουβέντες και ένα μήνα μετά». 
 
Για το πώς περνάει την καραντίνα: «Βγαίνω το πρωί έξω. Πάω σε μαγαζιά που έχει ο γιός μου, μήπως χρειάζονται προμήθειες και μετά πάω και τρέχω».  
 
Για το αποψινό Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός: «Όταν το γήπεδο είναι χωρίς κόσμο, πάντα επηρεάζει τους ποδοσφαιριστές. Για αυτό βλέπουμε κάποια αποτελέσματα που δεν μπορούσαμε να… ονειρευτούμε. Το ίδιο συμβαίνει και στο εξωτερικό. Έχουμε δει περίεργα αποτελέσματα φέτος με την Λίβερπουλ, την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και άλλα παιχνίδια στο εξωτερικό. Είναι σα να πηγαίνεις σε ένα εστιατόριο και το φαγητό να μην έχει αλάτι. Ο Ολυμπιακός είναι η μέρα με τη νύχτα. Ο Ολυμπιακός έχει 20 παίκτες, από τους οποίους όποιον και να βάλεις δε φαίνεται η διαφορά. Αυτοί που θα παίξουν σήμερα δεν έχουν τα παιχνίδια που πρέπει. Όταν δεν έχεις αγωνιστικό ρυθμό, δεν είσαι έτοιμος. Αν τους πιάσεις έναν-έναν τους παίκτες είναι καλύτερος ο Ολυμπιακός, αλλά μην ξεχνάμε πως πρόκειται για ντέρμπι και αυτό συμβαίνει πάντα. Ο κάθε παίκτης δίνει το κάτι παραπάνω σε αυτά τα παιχνίδια. Ο Παναθηναϊκός δεν ξεκίνησε καλά όπως πέρσι. Από ό,τι μαθαίνω, δεν είναι έτοιμοι σε φυσική κατάσταση και ο Μπόλονι δήλωσε ότι "δεν με ενδιαφέρει τι έκανε ο προηγούμενος". Τώρα τους έχει βάλει σε μία κατάσταση να δουλέψει τη φυσική τους κατάσταση. Σε αυτά τα παιχνίδια και φυσική κατάσταση να μην έχεις, υπάρχει απόθεμα για να δώσεις το κάτι παραπάνω». 
 
Για τις δηλώσεις του Μπόλονι για τον Ολυμπιακό: «Είναι ένας έξυπνος άνθρωπος, δεν την έκανε τυχαία τη δήλωση αυτή. Ίσως να είναι και ένα τρικ του προπονητή του Παναθηναϊκού. Λέει αλήθειες, πάντως, αυτός ο άνθρωπος. Αυτοί που θα παίξουν από τον Παναθηναϊκό, θα έχουν διαφορετική εικόνα σε σχέση με το πρόσφατο ματς με τον Ατρόμητο». 
 
Για το τι πρέπει να προσέξουν οι δύο «αιώνιοι»: «Ο Ολυμπιακός το μόνο που με φοβίζει είναι ένα πράγμα: η κακή μέρα. Τίποτα άλλο. Ο κακός του εαυτός. Είναι καλύτερη ομάδα σαφώς. Το παραδέχονται και οι αντίπαλοί του ότι έχει ξεφύγει. Προσπαθεί να έχει καλή απόδοση στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Για αυτό πήρε αρκετούς παίκτες, για να είναι καλυμμένος σε τραυματισμούς ή απουσίες. Τα ήξεραν εξ αρχής η διοίκηση και ο προπονητής». 
 
Για την επιλογή του Μαρτίνς να βάλει τον Ραφίνια στο αριστερό άκρο της άμυνας: «Ο Ραφίνια και ο κάθε Ραφίνια, που τον ξέρουμε πολύ καλά, δεν θα τον βάλει τυχαία, έχει κάποιο σκοπό. Έχει πολλά παιχνίδια στην πλάτη του». 
 
Για την απουσία σέντερ φορ και την επιλογή του Φορτούνη στο «9»: «Είναι πολύ καλός παίκτης και μπορεί να κερδίσει πάρα πολλά φάουλ εκεί. Είναι ο μόνος που μπορεί να κατεβάσει την μπάλα. Έχει και άλλους παίκτες που μπορεί να χρησιμοποιήσει. Ο προπονητής είναι κάθε μέρα στην προπόνηση, βλέπει τους παίκτες. Στο κέντρο είναι πάρα πολλοί και καλοί παίκτες. Για την Εθνική δεν το συζητάμε ότι ο Φορτούνης πρέπει να παίζει. Ήταν μεγάλο έγκλημα που δεν είχε παίξει σε τόσα ματς της Εθνικής. Αν παίζει συνέχεια στον Ολυμπιακό, θα ήταν διαφορετικός. Όταν δεν παίζεις στην ομάδα σου, πας και δίνεις κάτι παραπάνω στην Εθνική. Αδικείται που δεν παίζει στην Εθνική. Έπαιζαν μαζί Μάνταλος και Φορτούνης. Μπορούν να χωρέσουν και οι δύο μαζί. Αν κοιτάξεις την Εθνική, όλα τα Ελληνόπουλα παίζουν στην Ευρώπη. Είναι βαριά η φανέλα της Εθνικής». 
 
Για τον Παναθηναϊκό και την εικόνα του: «Μπορεί να παίξει με 4-5 χαφ. Θέλει να κλειδώσει το κέντρο ο προπονητής του, επειδή ο Παναθηναϊκός δεν έχει τη φυσική κατάσταση να αντέξει στην πίεση του Παναθηναϊκού. Ο Ολυμπιακός μπορεί να έχει σημαντικές απουσίες, αλλά έχει τους παίκτες για να αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό. Δεν έχει άλλους παίκτες ο Μπόλονι, θα βάλει κάποιους που έχουν αρκετό καιρό να παίξουν. Άλλο η προπόνηση και άλλο ένα επίσημο παιχνίδι». 
 
Για το σημείο που θα κριθεί το παιχνίδι: «Αν αντέξει ο Παναθηναϊκός στο κέντρο, όπου εκεί είναι το σημείο-κλειδί, θα προσπαθήσει να κρατήσει ανέπαφη την εστία του. Αν τα καταφέρει, θα δυσκολέψει τον Ολυμπιακό». 
 
Για τις εξελίξεις για το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού: «Μεγάλη είδηση και ευχάριστο για όλο τον κόσμο, όχι μόνο για τους Παναθηναϊκούς. Είναι σημαντικό οι μεγάλες ομάδες να έχουν το δικό τους γήπεδο. Πηγαίνουν ΑΕΚ και Παναθηναϊκό και παίζουν στο ΟΑΚΑ. Για να το ευχαριστηθείς θα πρέπει να έχεις χιλιάδες κόσμου, απέναντι σε μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες. Ο Παναθηναϊκός έπαιζε στη Λεωφόρο ήταν κλουβί. Φτιάχνει το γήπεδό της ΑΕΚ, το ίδιο κάνει και ο ΠΑΟΚ. Βλέπεις τον Ολυμπιακό, όλοι οι παίκτες, έχουν το κίνητρο να παίξουν στο Champions League και την Ευρώπη. Αν δεν υπάρχει αυτό, το μεταξύ μας δεν λέει τίποτα. Ο Ολυμπιακός έχει κατορθώσει να μιλούν όλοι όπως κάποτε μιλούσαν για τον Παναθηναϊκό».