Φαν΄τ Σιπ: Η πίεση για τη νίκη είναι καλή πίεση

Η Εθνική μας ομάδα δίνει αύριο το βράδυ (18/11, 21:45) στη Ριζούπολη «τελικό» με τη Σλοβενία, στην ακροτελεύτια αναμέτρησή της στον 3ο όμιλο του Nations League (League C).
Το μοναδικό αποτέλεσμα που υφίσταται ως ενδεχόμενο για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, αν θέλει να εκπληρώσει το στόχο κατάληψης της πρώτης θέσης και κατ' επέκταση της ανόδου στη League B, είναι η νίκη. Οι Σλοβένοι κατέχουν την πρώτη θέση με διαφορά 2 βαθμών από την Εθνική, γεγονός που δημιουργεί πίεση στις τάξεις της ελληνικής ομάδας, η οποία πρέπει να παίξει μόνο για ένα αποτέλεσμα.
 
Αυτό επισήμανε στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Τζον Φαν'τ Σιπ, υπογραμμίζοντας ωστόσο πως αυτό είναι καλό σημάδι. «Είναι καλό που θα έχουμε πίεση, γιατί έχουμε πίεση να πάρουμε ένα αποτέλεσμα που θα μας φέρει πρώτους στον όμιλο. Είναι σαν τελικός και ο τελικός έχει μόνο έναν νικητή. Η Σλοβενία έχει την επιλογή και της ισοπαλίας, αλλά εμάς δεν μας ενδιαφέρει αυτό. Η δική μας εστίαση είναι μόνο στη νίκη και στο παιχνίδι μας, πώς θα επιτεθούμε, πώς θα αμυνθούμε για να νικήσουμε. Για μας είναι σαφές, πρέπει να κερδίσουμε. Οι παίκτες το ξέρουν. Πάντως δεν αλλάζει πολλά στον τρόπο που σκεφτόμαστε γιατί πάντα πάμε για τη νίκη. Υπάρχει πίεση, αλλά είναι καλή πίεση, την οποία γνωρίζουν οι παίκτες μας γιατί παίζουν σε καλές ομάδες που κυνηγούν στόχους». 
 
Αναφορικά με τις πολλές χαμένες ευκαιρίες στη Μολδαβία και αν αυτό τον παρακινεί για να παίξει με άλλον επιθετικό, είπε: «Θα πάρουμε αύριο την απόφαση για όλες τις θέσεις, όχι μόνο του φορ. Έχουμε δει, κι αυτό είναι θετικό, νέους παίκτες που έχουν δείξει ποιότητα στην προετοιμασία. Αυτό δείχνει πως υπάρχει βάθος και δυνατότητα άλλων επιλογών. Θα δούμε αν χρειαστεί να κάνουμε αλλαγές». 
 
Για την αρχική ενδεκάδα κράτησε «κλειστά χαρτιά», ενώ για το στόχο εμβάθυνσης των επιλογών στην Εθνική, απάντησε: «Χτυπηθήκαμε με την απουσία κάποιων παικτών, αλλά είχαμε την ευκαιρία να δούμε και κάποιους άλλους. Διαπιστώσαμε πως αυτά τα παιδιά έκαναν καλή δουλειά, κατάλαβαν πώς θέλουμε να παίξουμε. Αυτό μας δίνει μεγαλύτερο βάθος και ανταγωνισμό. Οι παίκτες πρέπει να παλεύουν για να έχουν θέση στην ομάδα, διότι αυτή δεν είναι δεδομένη». 
 
Τους διεθνείς ποδοσφαιριστές εκπροσώπησε ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος, ο οποίος εκτιμά πως «είμαστε έτοιμοι για τον αγώνα με τη Σλοβενία. Σε κάθε ματς στόχος είναι η νίκη, αυτό ισχύει για όλη την ομάδα. Θέλουμε τη νίκη, ξέρουμε πως θα είναι ένα δύσκολο ματς, αλλά θα δώσουμε το 100% για να πάρουμε τη νίκη». 
 
Όσο για την ψυχολογική κατάσταση της ομάδας: «Δεν αλλάζει κάτι σε μας. Πάντα πάμε για τη νίκη και γι' αυτό θα πάμε αύριο. Έχουμε έναν καλό αντίπαλο, χρειάζεται υπομονή στο παιχνίδι μας. Μπορεί να βάλουμε το γκολ στο πρώτο λεπτό ή στο τελευταίο. Αυτό που μετρά είναι η νίκη».