Δέκα χρόνια από το "διπλό" του Άρη στο "Βιθέντε Καλδερόν" επί της Ατλέτικο!

Σαν σήμερα το 2010 ο Άρης έγινε η πρώτη και μοναδική Ελληνική ομάδα που νίκησε επί Ισπανικού εδάφους!
Θυμηθείτε τη μεγάλη επικράτηση σε βάρος της κατόχου του Γιουρόπα Λιγκ, Ατλέτικο Μαδρίτης των Φορλάν και Αγκουέρο!
Την 1η Δεκεμβρίου 2010 ο Άρης σημείωνε μία από τις σπουδαιότερες νίκες της Ιστορίας του. Τέθηκε αντιμέτωπος στο Βιθέντε Καλδερόν με την Ατλέτικο Μαδρίτης και επικράτησε με 2-3! Έγινε μάλιστα η πρώτη και μοναδική Ελληνική ομάδα που νίκησε επί Ισπανικού εδάφους.
Ο αγώνας ήταν στο πλαίσιο του Γιουρόπα Λιγκ (2010-2011), στην 5η αγωνιστική της φάσης των ομίλων (48 προς 32). Οι "Κίτρινοι" του Έκτορ Ραούλ Κούπερ ανοίγουν το σκορ με τον Σέρχιο Κόκε (2), αλλά οι "Ροχιμπλάνκος" του Κίκε Σάντσεθ Φλόρες κάνουν γρήγορα την ανατροπή με Φορλάν (11') και Αγκουέρο (16').
Στο 52' η ομάδα της Θεσσαλονίκης κερδίζει πέναλτι, ο Κόκε το εκτέλεσε εύστοχα και ισοφάρισε σε 2-2. Το 2-3 έγινε στο 81ο λεπτό με σκόρερ τον αμυντικό Νίκο Λαζαρίδη.

Οι συνθέσεις:
Ατλέτικο Μαδρίτης (Κίκε Σάντσεθ Φλόρες): Ντε Χέα, Αντόνιο Λόπεθ (85' Φραν Μερίδα), Γκοντίν, Ουιφαλούσι, Ντομίνγκεθ, Μάριο Σουάρεθ, Τιάγκο (85' Ραούλ Γκαρθία), Φορλάν, Αγκουέρο, Ρέγιες, Σιμάο (74' Ντιέγκο Κόστα).
Άρης (Έκτορ Ραούλ Κούπερ): Σηφάκης, Οριόλ, Μίσελ, Λαζαρίδης, Βανγκέλι, Τόχα, Φατί, Μενδρινός (72' Καζναφέρης), Τσέζαρεκ (83' Ρουίς), Κόκε (77' Πρίττας), Χαβίτο. sport24.gr