Νίκη η Εθνική στο Κόσοβο

Το γκολ που έλειψε από την Εθνική την περασμένη Πέμπτη στην Λιουμπλιάνα με την Σλοβενία, ήρθε το βράδυ της Κυριακής (06/09) στην Πρίστινα και, μάλιστα, δύο φορές.
Η Ελληνική ομάδα επιβλήθηκε με 1-2 του Κοσόβου εκτός έδρας και πανηγύρισε την «παρθενική» της νίκη στο 2ο Nations League, μία νίκη που μετά και το 1-0 της Σλοβενίας επί της Μολδαβίας, την φέρνει στην κορυφή του 3ου ομίλου της League C με 4 βαθμούς, όσους έχουν και οι Σλοβένοι, μετά από 2 αγωνιστικές στη διοργάνωση.
Ο Τζον Φαν'τ Σιπ παρέταξε την αρχική ενδεκάδα με τρεις αλλαγές σε σχέση με το ματς εναντίον της Σλοβενίας. Οι Σταφυλίδης, Φορτούνης και Κουλούρης πήραν τις θέσεις των Σιόβα, Μάνταλου και Παυλίδη, ενώ ως γνωστό εκτός αποστολής έμεινε ο Τσιμίκας που είχε βρεθεί θετικός στον κορωνοϊό και βρίσκεται στο Λίβερπουλ.
Πολύ σημαντικό στην εξέλιξη του ματς ήταν το γρήγορο γκολ της Εθνικής, η οποία ευτύχησε να προηγηθεί στην πρώτη ευκαιρία που δημιούργησε πριν συμπληρωθούν 2 λεπτά αγώνα.
Ο Κουλούρης άνοιξε δεξιά την μπάλα στον Λημνιό, ο οποίος έκανε το σουτ, απέκρουσε ο Ουικάνι, αλλά στην επαναφορά ο άσος του ΠΑΟΚ με νέο σουτ άνοιξε το σκορ.
Στο 39' τραυματίστηκε ο Σταφυλίδης (χτύπησε στον καρπό του χεριού σε πτώση που είχε) και στη θέση του πέρασε ο Σιόβας. Τρία λεπτά αργότερα, ο Μπακασέτας έδωσε στον Κουλούρη που έφυγε μόνος, αλλά ο επόπτης λανθασμένα υπέδειξε οφσάιντ.
Η Ελλάδα μπήκε δυνατά στο δεύτερο μέρος και κατάφερε να πετύχει και δεύτερο τέρμα στο 51ο λεπτό με το σουτ του Σιόβα μέσα από την περιοχή, αφού πρώτα κατέβασε ωραία την μπάλα μετά από γέμισμα του Γιαννούλη.
Οι παίκτες του Κοσόβου χωρις να είναι απειλητικοί για την Ελληνική εστία κατάφεραν στο 82' να ξαναμπούν στο ματς. Ο Μπάρκας δεν κατάφερε να απομακρύνει σωστά την μπάλα και ο Μπέρναρντ Μπερίσα με ένα ωραίο γυριστό έστειλε την έστειλε στα δίχτυα για το 1-2, που έμελλε να είναι και το τελικό σκορ της αναμέτρησης παρά την πίεση που άσκησαν οι γηπεδούχοι στα τελευταία λεπτά. naftemporiki.gr