«Όχι» της Nova σε αναδιάρθρωση στην Σούπερ Λιγκ

Στο διοικητικό συμβούλιο της Σούπερ Λιγκ 2 αποφασίστηκε η πρόταση σχεδίου για τις τρεις επαγγελματικές κατηγορίες, που προβλέπει 18 ομάδες στην ανώτατη εξ αυτών, 16 συλλόγους στη Σούπερ Λιγκ 2 και 14 στη Φούτμπολ Λιγκ.
Στελέχη της Nova σχολίαζαν πως οι σκέψεις αυτές είναι εντελώς άστοχες, καιροσκοπικές και χωρίς την παραμικρή ρεαλιστική βάση.
Η Nova, που έχει συμβόλαιο με εννέα ομάδες της Σούπερ Λιγκ, υποστηρίζει σταθερά εδώ και χρόνια το μοντέλο μιας Λίγκας ακόμη μικρότερης κι από τη σημερινή ή με μάξιμουμ τις 14 ομάδες, εκτιμώντας ότι αυτό το μοντέλο θα πρέπει να στηριχτεί μακροχρόνια.

Αναλυτικά η θέση της Nova:

«Η βαθιά οικονομική ύφεση και οι επιπτώσεις που έχει προκαλέσει στον Ελληνικό αλλά και παγκόσμιο αθλητισμό η πανδημία του Covid-19 καθιστούν τις σκέψεις περί αύξησης τελείως άστοχες, καιροσκοπικές και χωρίς καμία ρεαλιστική βάση.
Τα οικονομικά προβλήματα που έχουν ήδη προκληθεί στο ελληνικό πρωτάθλημα είναι τόσο έντονα, που η Super League 1 και όλοι οι εμπλεκόμενοι παράγοντες οφείλουν να αφιερώσουν το χρόνο τους για να βρουν τρόπο να αμβλύνουν τις σχετικές επιπτώσεις της πανδημίας, αντί να επιτείνουν τα προβλήματα και να τα κάνουν πιο πιεστικά για όλες τις ομάδες.
Το νέο σύστημα διεξαγωγής του πρωταθλήματος με 14 ομάδες με Play Off και Play Out, που δυστυχώς λόγω Covid-19 δεν πρόλαβε να δείξει τη δυναμική του, πρέπει να στηριχτεί σε μακροχρόνια βάση.
Για τη Nova, μετά και τις σημαντικές εταιρικές εξελίξεις, που ανακοινώθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα περί εισόδου στρατηγικού επενδυτή, πάγια επιδίωξη της αποτελεί, το ελληνικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου να έχει αυξημένη ανταγωνιστικότητα και εμπορικό ενδιαφέρον, προσελκύοντας περισσότερους φιλάθλους και διευρύνοντας συνεχώς το κοινό του, ώστε όλοι οι εμπλεκόμενοι να μπορούν να αντλούν επιχειρηματικό όφελος από αυτό και να αυξάνουν την αξία της επένδυσης τους».