Ο Ζανέτι κορυφαίος ξένος στην Ιστορία της Ίντερ

Ως τον κορυφαίο ξένο ποδοσφαιριστή στην Ιστορία της ομάδας τους, ψήφισαν τον Χαβιέρ Ζανέτι οι τιφόζι της Ίντερ.
Ο θρυλικός Αργεντίνος μπακ υπηρέτησε την Ίντερ για 19 ολόκληρα χρόνια (1995-2014). Φόρεσε την φανέλα της σε 858 ματς (615 στην Serie A) και κατέκτησε 16 τρόπαια με τους Μιλανέζους, συμπεριλαμβανομένου και του Τσάμπιονς Λιγκ τη σεζόν 2009-10.
Έτσι, οι φίλοι της ομάδας τον επιβράβευσαν για την κλάση του αλλά και την προσφορά του στο σύλλογο με έναν ακόμα τίτλο, έξι χρόνια μετά από το αντίο του στην ποδοσφαιρική δράση.
Η "Gazzetta dello Sport" προσκάλεσε τους τιφόζι των Μιλανέζων να επιλέξουν τον καλύτερο ξένο στην Ιστορία του συλλόγου με τον Αργεντίνο να αναρριχάται στην κορυφή, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον (κανονικό) Ρονάλντο.
Ο διαγωνισμός βρήκε αρχικά 16 παίκτες να συμμετέχουν και να τίθενται αντιμέτωποι σε σύστημα νοκ-άουτ, με τον Ζανέτι να φτάνει στην κορυφή συντρίβοντας κάθε αντίπαλο που βρήκε στο διάβα του.
Στη φάση των "16" νίκησε τον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς έχοντας ποσοστό 90%, ακολούθησε η επιτυχία επί του Καμπιάσο όπου συγκέντρωσε 91,1%, ενώ στα ημιτελικά συγκέντρωσε ποσοστό 74,3% στην κόντρα του με τον Λουίς Σουάρες.
Από την πλευρά του, ο Ρονάλντο έκανε επίδειξη ισχύος απέναντι -κατά σειρά- σε Τζορκαέφ (95,7%), Μαϊκόν (91,2%) και Μιλίτο (68,5%), όμως στον τελικό δεν τα κατάφερε.
Το "Φαινόμενο" έχει τεράστιο γκελ στον κόσμο των "Νερατζούρι" και όλοι αναγνωρίζουν την εξαιρετική παρουσία του στα πέντε χρόνια που φόρεσε τη φανέλα της ομάδας τους, όμως στον μεγάλο τελικό έμεινε στο 36,6%, με τον Ζανέτι να θριαμβεύει με 63,4%.